Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rood Testhouse

Rood Testhouse
26 jan 2002 om 14:46

Rood Technology heeft het voornemen om via een private placement een EUR 4 miljoen achtergestelde converteerbare lening uit te geven. Gezocht zal worden naar geïnteresseerde partijen. Dit heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Het doel van de plaatsing is om de onderneming van financiële middelen te voorzien die nodig zijn om tijdens het komende marktherstel een maximale groei te kunnen realiseren.

De opbrengst van de plaatsing zal worden gebruikt voor investeringen in apparatuur, benodigd in verband met de voortgaande verandering van Rood Technology in een kennisgedreven IC test- en programmeercentrum voor de Europese halfgeleiderindustrie.

Om meer onverpakte ICs en wafers te kunnen testen is een verdere bouw van cleanrooms nodig. Hiermee speelt de onderneming in op de wijzigingen in de technologische behoeften van de klanten. Verder wil het management doorgaan met investeren in strategische onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, zoals projecten ten aanzien van system on a chip (SOC) en high frequency technologie. Tot slot zullen, door de uitgifte van de lening, de balansverhoudingen van de onderneming worden verbeterd.

De voortgaande ernstige recessie in de halfgeleiderindustrie verminderde het financiële vermogen van de onderneming om te kunnen investeren ter voorbereiding op het komende marktherstel. Kostenbesparende maatregelen zijn doorgevoerd om de operationele verliezen te verminderen die het gevolg zijn van de huidige marktomstandigheden. De uitgifte van de E 4 miljoen converteerbare lening zal voorkomen dat verdere maatregelen moeten worden getroffen die de infrastructuur van de onderneming zullen aantasten. Verwacht wordt dat het marktherstel in de loop van 2002 zal beginnen.

Met een succesvolle uitgifte zal de onderneming verzekerd zijn van een sterke positie tijdens de opleving van de markt in de komende jaren. Op deze wijze zal het marktherstel maximaal worden benut.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.