Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PMG

PMG
26 jan 2002 om 14:35

Na een succesvolle beursintroductie van sex-shopbedrijf Beate Uhse in 1999, is het nu de beurt van Private Media Group, dat tijdschriften en films voor volwassenen maakt, om een notering aan de Duitse Neuer Markt te krijgen.
Het van oorsprong Zweedse bedrijf dat in Spanje gevestigd is en al een notering aan de Amerikaanse Nasdaq heeft, wil zijn stukken per 4 februari verhandelbaar maken in Frankfurt. Het aandeel Adultshop.com wordt al langer in Frankfurt verhandeld, het Nederlandse porno-bedrijf Comned/Interclimax heeft vorig jaar haar beursgang uitgesteld wegens het slechte beursklimaat.

Private geeft 5,8 miljoen nieuwe aandelen uit. Daarnaast worden tot maximaal 1,6 miljoen aandelen van bestaande aandeelhouders aangeboden. Het bedrijf hoopt ruim 63 miljoen euro op te halen.
Private Media Group had het afgelopen jaar een omzet van 266,9 miljoen Zweedse kronen, ofwel 28,81 miljoen euro. Dit was 45% meer dan het jaar daarvoor. De netto winst bedroeg 74,7 miljoen kronen, ongeveer 8,1 miljoen euro. Dit komt overeen met een stijging van 97% ten opzichte van 2000.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.