Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Spaanse beurs

Spaanse beurs
23 jan 2002 om 18:51

Bolsas y Mercados Españoles, de Spaanse
fusiebeurs die in februari formeel wordt opgericht, wil naar de beurs. Dat heeft een woordvoerder van de regionale beurs van Madrid bevestigd. De overige fusiepartners zijn de regionale beurzen van Barcelona, Valencia en Bilbao en twee Spaanse derivatenbeurzen. Een datum staat nog niet vast, maar de woordvoerder denkt aan eind dit jaar of begin volgend jaar.

Consultants van Andersen moeten binnen zes maanden een prijskaartje aan de fusiebeurs hangen. Voorlopige ramingen plaatsen de waarde van Bolsas tussen euro 1,8 mrd en euro 2 mrd.

Door zijn fusie kan de nieuwe Spaanse beurs zich meten met de drie grootste beursgenoteerde beursbedrijven in Europa: Euronext, Deutsche Börse en de London Stock Exchange. Euronext is dit jaar druk doende met de integratie van de Britse derivatenbeurs Liffe en de Portugese aandelen- en derivatenbeurs BVLP. De Frans-Nederlands-Belgische fusiebeurs beschouwt zichzelf als een zogeheten open venture, dat wil zeggen dat Euronext openstaat voor nieuwe fusies, allianties of joint-ventures met andere beurzen en marktpartijen. Een woordvoerder van Euronext wilde geen commentaar geven op de mogelijke aansluiting van de Spaanse beurs.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.