Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Weer

Weer
21 jan 2002 om 21:00

Euronext gaat samen met Météo-France zes weerindices introduceren, bedoeld voor beleggers in sectoren die afhankelijk zijn van weersomstandigheden.
In eerste instantie worden de indices op de Franse beurs van Euronext gelanceerd, zo heeft de beurs maandagmiddag bekendgemaakt. De zogenaamde NextWeather indices worden mogelijk ook uitgerold in andere landen, te beginnen met Nederland en België. Uiteindelijk wil Euronext een Europa-brede dekking hebben.

Op termijn is Euronext van plan derivatencontracten te lanceren die gebaseerd zijn op de temperatuurindices. Hiermee krijgen verzekeringsmaatschappijen, banken en ondernemingen in weersafhankelijke sectoren de mogelijkheid zich in te dekken tegen invloeden van temperatuurschommelingen. Euronext zal daarbij verantwoordelijk zijn voor de afhandeling van de transacties.
Op dit moment telt NextWeather 6 Franse weerindices, vijf regionale en één nationale. De regionale indices zijn gebaseerd op de gemiddelde geregistreerde dagelijkse temperatuur in vijf steden die de 22 regio’s in Frankrijk representeren: Ajaccio (Corsica), Bordeaux, Lyon, Parijs-Orly and Straatsburg. De nationale index is gebaseerd op de gemiddelde dagelijkse temperatuur voor Frankrijk.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.