Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Herstel economie

Herstel economie
6 jan 2002 om 17:52

Robeco introduceert een nieuw beleggingsfonds dat inspeelt op het verwachte herstel van de wereldeconomie: het Robeco Economic Recovery 02/04. Het fonds belegt wereldwijd in vroeg-cyclische aandelen. Dit zijn aandelen die het goed doen in de eerste fase van aantrekkende groei. Deze aandelen behoren tot de volgende sectoren: chemie, grondstoffen, detailhandel en media. Daarnaast neemt men ook bedrijven op die actief zijn in financiële dienstverlening en de ICT omdat de verwachting is dat deze relatief sterk gaan profiteren van aantrekkende groei.

De fondsmanager van het fonds is de bekende Jaap van Duijn. Deze verwacht dat de wereldeconomie in het 2e helft van dit jaar zal herstellen en dat de aandelenmarkt hierop zal vooruitlopen, zo meldt hij in interview met de Telegraaf.

Het fonds heeft een looptijd tot 29 april 2004. Op deze datum zal de waarde van de participaties worden uitgekeerd aan de deelnemers. Het fonds volgt geen benchmark en is volgens Robeco geschikt voor beleggers met een goed gespreide basisportfolio die extra rendement op de kortere termijn willen. De jaarlijkse beheerkosten van het fonds bedragen 1,2% en deze worden verwerkt in de koers van het fonds.

Omvang van de transactie:
Dit hangt af van het animo onder beleggers.

Prijsrange:
De uitgifteprijs per participatie is EUR 25.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijving loopt t/m vrijdag 18 januari 2002 17:00 uur.

Notering:
Het fonds wordt op dinsdag 22 januari op Euronext Amsterdam beursgenoteerd.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
Robeco geeft het fonds uit.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.