Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Accell

Accell
20 dec 2001 om 14:11

Fietsenproducent Accell heeft via een
onderhandse emissie bij overwegend institutionele beleggers 290.000 aandelen geplaatst. Dit komt neer op een toename van het uitstaande aandelenkapitaal met 9,9%. Doordat de toename onder de 10% blijft, hoeft het Friese bedrijf geen prospectus uit te geven.

De opbrengst wordt ingezet voor de overname van het Duitse Winora, waardoor Accell de tweede fietsgroep van Europa wordt. De plaatsing werd verzorgd door Friesland Bank. Dit heeft Accell donderdag voorbeurs bekendgemaakt.

De uitgifteprijs is gebaseerd op de gemiddelde beurskoers van Accell van 20
dagen voorafgaand aan de plaatsingsdatum van 20 december. Houders van deze aandelen, waarop geen verkoopbeding rust (lock-up), hebben recht op het dividend van het lopende boekjaar en volgende boekjaren. Op de Amsterdamse beurs sloot het aandeel woensdag 0,6% hoger op euro 11,25.

Ondanks de uitgifte van nieuwe aandelen voorziet Accell dat de winst per
aandeel ten opzichte van 2000 hoger uitkomt. Eerder luidde de prognose nog dat de nettowinst over 2001 zal toenemen ten opzichte van het vorig jaar.

De Winora-groep, die de merken Winora, Staiger en Hercules voert, heeft een totale jaarlijkse omzet van euro 45 mln. Het concern heeft circa 125 werknemers. Accell had in 2000 een omzet van euro 203,7 mln. Met de overname worden de activiteiten in Duitsland versterkt. Tot dusver kwam 25% van de omzet van de groep uit Duitsland. De Duitse markt is na de Nederlandse de grootste voor kwaliteitsfietsen in Europa.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.