Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pink Roccade

Pink Roccade
17 dec 2001 om 12:40

Automatiseerder Pinkroccade heeft zijn
positie op de Britse markt verstevigd met de overname van het verlieslatende Computeraid Services. De totale investering bedraagt euro 19,5 mln. Met de overname geeft Pinkroccade haar ambities om een tweede thuismarkt in het Verenigd Koninkrijk te veroveren verder vorm.

Tegelijkertijd met de overname kondigt Pinkroccade een emissie van 1,8 miljoen eigen aandelen aan. Op basis van de slotkoers van vrijdag van euro 25,20 kan de emissieopbrengst ruim euro 45 mln bedragen, ruim voldoende om de overname te financieren. Daar de emissie onder de 10% van het geplaatste aandelenkapitaal blijft – maar 8,1% – is Pinkroccade niet verplicht een prospectus uit te brengen.

Pinkroccade geeft aan dat door de overname van Computeraid Services een sterke positie wordt verworven op de markt van IT-diensten voor middelgrote bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. De totale omzet komt in dat land in 2002 uit op circa euro 110 mln. Pinkroccade noemt 2001 een succesvol jaar in het VK met sterke autonome groei en de voltooiing van de integratie van Ecsofts. Clive Hyland, algemeen directeur van Pinkroccade UK, vult aan: hoewel Computeraid in de laatste twee jaar tegenslag heeft gehad als gevolg van investeringen in ASP en een tool voor kennismanagement, zijn wij vol vertrouwen dat wij volgend jaar winst kunnen maken door herstructurering en door integratie met onze eigen activiteiten.

Omvang van de transactie:
Automatiseerder PinkRoccade geeft max. 1.800.000 nieuwe gewone uit, dit aantal vertegenwoordigt ±8,1% van het aantal geplaatste gewone aandelen PinkRoccade.

Prijsrange:
Particulieren kunnen uitsluitend bestens inschrijven.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijvingsperiode loopt vanaf heden t/m woensdag a.s. 19 december 2001, 17:30 uur.

Notering:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Storting/betaling:
De levering en betaling moet geschieden op vrijdag 21 december 2001.

Syndicaatsleden:
Het prospectus kunt u aanvragen via de website www.PinkRoccade.com

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.