Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KPN gesloten

KPN gesloten
7 dec 2001 om 11:26

Bij de mega-emissie van KPN is de prijs van
het nieuwe aandeel vastgesteld op euro 4,90. Het totaal aantal nieuw uit te geven aandelen bedraagt 1.020.408.163, zodat KPN zoals gepland euro 5 mrd uit de markt ophaalt. Dat heeft het telecombedrijf in de nacht van donderdag op vrijdag bekendgemaakt.

De uitgifteprijs houdt een premie in van 4,1% op de slotkoers van donderdag, die lag op euro 5,11. Eerder deze week maakte KPN bekend dat bestaande aandeelhouders al met voorrang hadden ingeschreven op 60% van de nieuw uit te geven stukken. Ook de staat, dat een aandeel in KPN houdt van 34,7%, houdt zijn bestaande belang op peil. Voor het resterende bedrag van euro 2 mrd dat nog openstond was de inschrijving bijna vier keer overtekend.

Bestaande aandeelhouders die voor toewijzing met voorrang hadden ingeschreven krijgen per aandeel dat ze in bezit hadden 0,8265 nieuwe aandelen, waarbij er naar het dichtstbijzijnde ronde getal naar beneden wordt afgerond. De nieuwe aandelen KPN worden op 12 december tot de notering toegelaten. Het definitieve emissieprospectus is vrijdag beschikbaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.