Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heek Tweka

Heek Tweka
31 okt 2001 om 12:07

Kledingfabrikant Van Heek-Tweka zal via een openbare emissie haar eigen vermogen gaan versterken. Men had reeds in juni gemeldt dat men hiernaar een onderzoek deed. Men geeft voor circa EUR 4,0 miljoen nieuwe gewone aandelen uit waarbij de bestaande aandeelhouders voorrang hebben bij de toewijzing. De emissie wordt begeleidt door F. Van Lanschot Bankiers. In november wordt het prospectus gepubliceerd.

De bestaande grootaandeelhouders ABN-AMRO Participaties B.V., ABN-AMRO N.V., Orange Fund N.V., drs. W. Cordia en drs. G.J.C. Steinmeijer willen deelnemen aan deze emissie naar rato van hun belang, zijnde circa 65%. De heer Cordia en Gold-Zack AG garanderen de emissie volledig voorzover de overige aandeelhouders geen gebruik maken van hun voorkeursrecht.Met deze emissie wordt het garantievermogen versterkt van het bedrijf. De solvabiliteit bedraagt na de emissie en verkoop van een bedrijfspand ± 30% van het balanstotaal.

Van Heek-Tweka meldde dinsdag een negatief resultaat na belastingen van 2,9 miljoen EURO. over het boekjaar 2000/2001. Voor het volgende boekjaar verwacht men een positief resultaat na belastingen, omdat men de merkenportfolio heeft versterkt met de introductie van het Mexx-bodyfashion concept. Men rekent hierbij op een extra omzetbijdrage van 10%.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.