Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ABN Amro

ABN Amro
24 okt 2001 om 18:38

ABN Amro Bank introduceert knock-in reverse
exchangeable securities op aandelen ABN Amro met een looptijd t/m 14 november 2003. Het knock-in principe houdt in dat wanneer gedurende een vooraf vastgestelde periode (de observatieperiode) de koers van ABN AMRO een bepaald koersniveau (knock-in niveau) heeft geraakt of doorbroken, de securities overgaan van een knock-in reverse exchangeable security naar een reverse exchangeable security. Het knock-in niveau zal worden vastgesteld op 75% van de officiële slotkoers van ABN AMRO op 6 november 2001. De observatieperiode begint op 14 november 2001 en eindigt op de derde beursdag voorafgaand aan de afloopdatum. De knock-in reverse exchangeable securities vertegenwoordigen een nominaal bedrag van EUR 1.000 en geven recht op een jaarlijkse coupon van 11,125%, betaalbaar gesteld achteraf, voor het eerst op 14 november 2002.

Op de afloopdatum zijn er twee mogelijke scenarios met betrekking tot de aflossing: als het aandeel ABN Amro niet is verhandeld onder of op het knock-in niveau gedurende de observatieperiode, dan worden de securities a pari afgelost in contanten. Als het aandeel ABN Amro het knock-in niveau doorbreekt tijdens de observatieperiode worden de securities afgelost naar keuze van ABN Amro of in contanten of in een vastgesteld aantal aandelen ABN Amro. Het indicatieve aantal aandelen is 61,1621 gebaseerd op de off. slotkoers van het aandeel ABN Amro op 22 oktober 2001. Fracties van aandelen worden uitbetaald in contanten. Het def. aantal aandelen ABN Amro wordt vastgesteld op basis van de off. slotkoers van het aandeel ABN Amro op 6 november 2001.

Omvang van de transactie:
EUR 50 miljoen.

Prijsrange:
De knock-in reverse exchangeable securities vertegenwoordigen een nominaal bedrag van EUR 1.000, de uitgifteprijs bedraagt 102%.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijvingsperiode loopt van 24 oktober 2001 t/m dinsdag 6 november 2001, 15.00 uur (vervroegde sluiting is mogelijk).

Notering:
De securities zullen voorafgaand aan de toelating tot de officiële notering, na sluiting van de inschrijving, op basis van As, If and When-issued worden verhandeld. Toelating tot de notering van de knock-out reverse exchangeable securities op de Officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. is aangevraagd.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
Het prospectus is verkijgbaar bij het hoofdkantoor van ABN Amro (tel: 020-6283627 fax: 020-6283646).

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.