Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Schiphol

Schiphol
3 okt 2001 om 18:25

Ceo Leo van Wijk van KLM heeft zich tijdens een hoorzitting van de commissie Verkeer en Waterstaat van de Tweede Kamer negatief uitgesproken over een beursgang van Schiphol. Er wordt een privaat monopolie gecreëerd terwijl er onvoldoende garanties zijn dat er op termijn geen misbruik van de situatie wordt gemaakt, aldus de KLM-topman.

Van Wijk: In principe ben ik niet tegen privatisering van Schiphol, als je dat goed regelt. Het kabinet moet een extra zomerdijk aanleggen, ze moet meer garanties inbouwen. Ik vertrouw op de blauwe ogen van Cerfontaine, maar vrees dat Schiphol als monopolistische aanbieder kosten gaat afwenden op KLM.

Cerfontaine zei tijdens de hoorzitting dat het dramatisch is voor het aanzien van Schiphol als de beursgang niet doorgaat. Frankfurt en de Britten zijn wel naar de beurs gegaan. Wij zijn ook een samenwerkingsverband met Frankfurt aangegaan, waarbij we ervan uitgingen dat Schiphol ook een beursnotering zou krijgen. Volgens de topman van Schiphol heeft de luchthaven behoefte aan nieuw kapitaal. Schiphol zou de opbrengst van de beursgang nodig hebben om te kunnen expanderen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.