Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Buhrmann

Buhrmann
30 aug 2001 om 17:00

Euronext heeft onderzoek gedaan naar de winstwaarschuwing die Buhrmann op 18 april 2001 publiceerde. De aanleiding hiervoor voor Euronext was de sterke koersdalingen van het aandeel Buhrmann hierna en het feit dat Buhrmann eind maart 2001 een aandelenemissie van EUR 600 miljoen bij beleggers had geplaatst. De vraag ontstond of Buhrmann al niet tijdens de inschrijvingsperiode van de emissie had kunnen weten dat de resultaatontwikkeling aanleiding zou moeten geven tot publicatie van een winstwaarschuwing.

De beurs is tot de conclusie gekomen dat de ontwikkeling van de resultaten en de marges over de maanden januari en februari 2001 niet van dien aard waren dat Buhrmann kon voorzien dat de situatie in maart 2001 aanzienlijk zou verslechteren. De beurs is daarom van mening dat Buhrmann niet het fondsenreglement heeft overtreden.

Het oordeel van Euronext is belangrijk i.v.m. met mogelijke juridische stappen van gedupeerde beleggers. Buhrmann sloot vandaag op een slotkoers van EUR 8,80. Begin dit jaar stond het aandeel nog boven de EUR 32,00.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.