Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euronext personeel

Euronext personeel
20 aug 2001 om 11:41

Werknemers van de beursorganisatie Euronext hebben bij de beursgang begin juli veel minder aandelen gekocht dan er voor hen waren gereserveerd, volgens het FD. Dat blijkt uit gegevens die bij de Stichting Toezicht Effectenverkeer zijn gedeponeerd. Werknemers kregen een korting van 20%.

Bij het personeel van de Frans-Belgisch-Nederlandse fusiebeurs werden ruim 600.000 aandelen geplaatst, terwijl er 3,5 mln stukken voor hen apart waren gehouden. Het personeel kocht voor ruim euro 12 mln aandelen. Als zij de totale tranche hadden opgenomen, had dit Euronext euro 67 mln opgeleverd.

Euronext wil niet spreken van een tekortschietende belangstelling. Als uitgevende instelling is het normaal dat je veel meer reseverveert. Het is bovendien nooit ons doel geweest om via het aandelenplan voor werknemers extra geld op te halen, aldus de woordvoerder van Euronext, die onderstreept dat 65% van de werknemers heeft meegedaan. Vanuit Nederland was het bezwaar te horen dat ook over de korting belasting wordt geheven.

Werknemers konden begin juli de aandelen kopen voor euro 19,20 per stuk. Andere beleggers betaalden euro 24 bij de beursgang. Vrijdag sloot Euronext op euro 20, ofwel ruim 16% onder de introductiekoers.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.