Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AND

AND
20 aug 2001 om 16:50

Maandag kan er niet worden gehandeld in het aandeel AND International Publishers. De Commissaris voor de Notering van de Euronext Amsterdam heeft de handel opgeschort omdat het bedrijf maandag meer aandelen gaat uitgeven.

De noodlijdende elektronische uitgever gaat converteerbare obligaties omwisselen voor aandelen. Deze conversie maakt onderdeel uit van het reddingsplan dat bewindvoerder J. Princen in juli heeft opgesteld. De crediteuren doen op deze manier afstand van de betaling van een fors deel van hun vordering.

De obligatiehouders, samen goed voor een lening van f 50 mijoen, krijgen voor een obligatie van f 1000 tienduizend aandelen AND van 0,01 euro per stuk. Daarmee verdwijnt de obligatielening die als een molensteen om de nek hing van het Rotterdamse bedrijf.

Bovendien versterkt de transactie het eigen vermogen van AND. De huidige aandeelhouders zien door deze conversie hun belang verwateren tot circa 5 procent. De obligatiehouders krijgen juist 95 procent van de aandelen AND in handen.

Het aandeel AND sloot vrijdag op 0,03 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.