Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Priority Telecom

Priority Telecom
17 aug 2001 om 14:12

UPC brengt zijn zakelijke telefoniedochter Priority Telecom voor begin oktober naar de Amsterdamse beurs. De kabelorganisatie gaat op 5 september de aandeelhouders van Cignal, die een 16% belang hebben in Priority, hier toestemming voor vragen.
Dit heeft het noodlijdende kabelconcern in een mededeling laten weten. In het bericht voegt UPC toe dat de emissie op basis zou zijn van een volledig gefinancierd business plan. UPC is al sinds vorig jaar op zoek naar een koper voor Priority. Deze dochter biedt het zakelijk leven telefonie en dataoplossingen aan en heeft ruim 6000 klanten. Bij het bedrijf werken 700 mensen. UPC weigerde vanmorgen te zeggen welk belang zij in Priority naar de beurs willen brengen.

UPC moet het belang van Priority voor 1 oktober naar de beurs brengen om te voorkomen dat de aandeelhouders van Cignal aanspraak mogen maken op een bedrag van $ 200 mln in contacten of aandelen. UPC kocht vorig jaar het Amerikaanse Cignal en sloot toen een overeenkomst met de aandeelhouders van Cignal om voor 1 oktober met een uitkoopregeling te komen voor het belang van 16% dat zij toen in Priority kregen. Is die regeling er niet op 1 oktober, dan mogen zij hun claim van $ 200 mln incasseren.
UPC zit al langer met Priority in zijn maag. Bij de presentatie van de tweede kwartaalcijfers vorige week moest het concern de dochter al met 300 mln euro afwaarderen. Priority Telecom rapporteerde voor het tweede kwartaal een verlies van 27 mln euro bij een omzet van 71 mln euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.