Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rabo

Rabo
15 aug 2001 om 18:32

De Rabobank is van plan in oktober opnieuw ledencertificaten uit te geven. Vorig jaar mei introduceerde de bank met succes deze stukken, waarmee leden van de lokale coöperaties en medewerkers met een goed rendement en een beperkt risico in het vermogen van de Rabobank Groep kunnen beleggen. Op een andere manier is dat niet mogelijk omdat Rabo alleen de coöperatieve rechtsvorm kent.

De actie van vorig jaar leverde de Rabo-organisatie 40.000 nieuwe leden op. Er werd voor 1 miljard euro aan certificaten geplaatst. De nieuwe emissie krijgt een omvang van tenminste 500 miljoen euro. De uitgifteprijs is nog niet vastgesteld, maar ligt naar verwachting hoger dan de 25 euro van vorig jaar.

Ook voor de eerste deelnemers van deze interne beursgang zijn de certificaten een succes geweest, zegt Rabo. Het dividend lag met percentages tot 6,41 procent 1 procent boven dat van een tienjarige staatsobligatie. De stukken zijn niet op de beurs verhandelbaar. Via een interne markt worden de certificaten een keer per maand verhandeld. De laatste handelskoers was 27,25 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.