Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NSI

NSI
2 aug 2001 om 13:43

De uitgifte van € 75 miljoen aan nieuwe gewone aandelen houdt verband met de uitbreiding van de onroerend goed portefeuille van Nieuwe Steen Investments door omvangrijke aankopen van bestaand onroerend goed en de oplevering van nieuwbouwprojecten in het derde kwartaal. Hierdoor zal de beleggingsportefeuille tot ca. € 800 miljoen groeien (ruim 1,7 miljard gulden). In de eerste helft van dit jaar groeide de portefeuille van € 599 naar € 656 miljoen (ruim 1,4 miljard gulden). NSI wil haar portefeuille met maximaal 50% lang vreemd vermogen financieren. De emissie vindt plaats om de verhouding tussen vreemd en eigen vermogen na de recente aankopen weer op dat niveau te brengen. Bestaande aandeelhouders hebben een voorkeursrecht bij toewijzing.

Omvang van de transactie:
EUR 75 miljoen

Prijsrange:
De definitieve uitgiftekoers van de nieuw uit te geven gewone aandelen van het vastgoed beleggingsfonds Nieuwe Steen Investments N.V. (NSI) is vastgesteld op € 15,20.

Inschrijvingsperiode:
kunnen vanaf maandag 27 augustus 2001 inschrijven op de nieuwe gewone aandelen. Bestaande aandeelhouders hebben een voorkeursrecht bij toewijzing. De inschrijving sluit op donderdag 6 september 2001.

Notering:
De toewijzing van de nieuwe gewone aandelen NSI vindt plaats op vrijdag 7 september 2001. De nieuwe aandelen zullen, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, op vrijdag 7 september 2001 op de Officiële Markt van Euronext Amsterdam noteren.

Storting/betaling:
De betaling door de beleggers en de levering van de nieuwe gewone aandelen NSI zal op woensdag 12 september 2001 plaatsvinden.

Syndicaatsleden:
De emissie wordt begeleid door Banque Artesia Nederland N.V. Het Prospectus verschijnt op 24 augustus 2001.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.