Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fugro

Fugro
29 jun 2001 om 16:27

Fugro nv verwacht circa EUR 90 mln op te halen met een aandelenemissie later dit jaar. Dat zegt Jan Kramer, ceo van Fugro. Kramer merkt daarbij wel op dat dat bedrag haalbaar is als ze het snel doen.

Kramer stelt daarnaast dat het ingenieursbureau in het tweede halfjaar van 2001 zeker overnames zal doen.

Dit kunnen kleine bedrijven (overnameprijs minder dan EUR 10 mln) en grote (tot enkele tientallen miljoenen euros) betreffen. Volgens Kramer zoekt Fugro naar overnamekandidaten voor alle activiteiten van het bedrijf en in alle regios waarin het actief is. Het liefst hebben we wereldspelers, aldus Kramer. Fugro voert momenteel gesprekken met overnamekandidaten.

Voor de financiering van toekomstige overnames en de eerder aangekondigde overname van het Britse Robertson Research wil Fugro het aandelenkapitaal uitbreiden met 9,9 pct. Hij noemt het bedrag van EUR 90 mln een mooie oorlogskas.

Fugro gaat niet verder dan een emissie van 9,9 pct, omdat dan geen prospectus hoeft te worden uitgegeven. Wanneer de emissie plaatsvindt, is nog niet duidelijk. Andere emissies zijn alleen te verwachten als zich een hele grote overnamekandidaat aandient.

Over de verwachte winstgroei in het tweede halfjaar van 2001 doet Kramer nog geen uitspraak. Voor het eerste halfjaar verwacht Fugro een winstgroei van ten minste 30 pct. Volgens Kramer is er geen reden om aan te nemen dat dit in het tweede halfjaar anders is. In juli/augustus zegt Kramer een verwachting uit te kunnen spreken.

Bij de activiteiten op de olie- en gasmarkt is na een terugval een herstel zichtbaar, aldus Kramer. De oliemaatschappijen hadden eerder aangekondigd 20 pct meer te besteden en dat doen ze nu ook. De markt voor de seismische activiteiten die in 2000 terugviel is nog zwak. Kramer verwacht dat deze markt in 2002 zal herstellen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.