Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nordsee

Nordsee
28 jun 2001 om 11:51

De Duitse keten van visrestaurants Nordsee heeft donderdag zijn beursgang uitgesteld vanwege het slechte beursklimaat. Het bedrijf zou volgende week maandag een notering krijgen op de effectenbeurs in Frankfurt.
Het besluit legt een zware druk op de beursgang van de Italiaanse drankenfabrikant Campari, die voor volgende week gepland staat. Het Nederlandse Wessanen, dat een belang van 35% in Campari heeft, zou daardoor minimaal 305 miljoen euro voor zijn pakket ontvangen.

De voortekenen voor de beursgang van Nordsee waren al niet goed. Dinsdag moest het visrestaurant, dat vooral veel vestigingen heeft in Duitsland en Oostenrijk, de introductieprijs fors verlagen tot 15 euro per aandeel, terwijl de bandbreedte daarvoor op 19 tot 24 euro stond. Ook was het bedrijf genoodzaakt minder aandelen uit te geven dan gepland.
Nordsee heeft de beslissing tot uitstel genomen na overleg met zijn zakenbanken. De keten zegt dat het niet in het belang is van zijn huidige en toekomstige aandeelhouders om een beurskoers te hebben die niet overeenkomt met de waarde van de activiteiten.

De afgelopen weken is het met nieuwkomers op de Europese beursvloeren niet goed afgelopen. Maandag liep de eerste uitgifte van aandelen van de Zwitserse softwaregroep Temenos op een teleurstelling uit. Daarvoor wist onder meer de Frankfurtse luchthavenexploitant Fraport al niet te imponeren op de Duitse beurs.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.