Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Campari

Campari
22 jun 2001 om 18:19

De bandbreedte voor de beursgang van het Italiaanse drankenconcern Campari is vastgesteld tussen de 30 en 38 euro. Met de beursgang wordt maximaal 482,6 miljoen euro opgehaald.
Dit melden Italiaanse kranten en is bevestigd door Wessanen , dat recent aangaf haar volledig belang van 35% in Campari op de beurs te willen slijten. De afgelopen week was er een roadshow voor institutionele beleggers. De beursintroductie wordt begeleid door Deutsche Bank en UBS Warburg.

In totaal worden 12,7 miljoen gewone aandelen aangeboden. Wat neerkomt 43,75% van het uitstaande aandelenkapitaal. Hiervan willen de plaatsende aandeelhouders 3,2 miljoen kwijt aan particuliere beleggers, die minimaal 100 aandelen moeten afnemen. De inschrijving op aandelen Campari is met 2 dagen vertraagd en start op woensdag 27 juni en eindigt op 2 juli. Volgens het spoorboekje volgt op 5 juli de eerste notering op de beurs in Milaan. Maar, zo stelt de woordvoerder van Wessanen, dat kan dan door de eerder opgelopen vertraging ook enkele dagen later plaatsvinden.

Het belang van Wessanen in Campari, een erfenis van het in 1998 ontbonden huwelijk met Bols, heeft een boekwaarde van f 200 tot f 300 mln, zo zei bestuursvoorzitter A. Zondervan vorig jaar. Aandeelhouders van Campari zijn naast Wessanen de familie Garavoglia met 51% en het aan de Zwitserse bank UBS gelieerde bedrijf Gioch met 14%.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.