Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KPN

KPN
12 jun 2001 om 11:20

KPN zet de vorige week uitgelekte claimemissie van 5 tot 5,5 miljard euro door om de schuldenlast van 23 miljard euro te verlichten.
Dit meldt de Financial Times dinsdag. Eind vorige week kwam deze zakenkrant met de eerste aankondiging van de claimemissie die op de Amsterdamse beurs aanleiding was voor een duikvlucht van het aandeel KPN.
Volgens de Financial Times zal de aankondiging volgende week plaatsvinden alhoewel er nog wel wat details moeten worden geregeld voor die tijd. Het gaat hierbij om de juiste timing, gezien de sterke koersdaling van de afgelopen week, en het uitzetten van een duidelijke toekomststrategie om beleggers over de streep te trekken.

Voor KPN is een emissie een van de weinige manieren om snel aan geld te komen ondanks de koersdaling bij het uitlekken van de plannen. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers liet financieel bestuurder Maarten Henderson weten dat het een van de opties is die KPN bestudeerd op dit moment. Een andere mogelijkheid is een samenwerking met Belgacom of het afstoten van niet-kernactiviteiten. Dat laatste is echter zeer lastig en Henderson liet weten dat KPN er misschien niet in zal slagen voor eind juni de beoogde 1,5 miljard euro binnen te halen.

Gisteren werd bekend dat KPN voor het 21-belang in Eircom een bedrag kan ontvangen dat tussen de 585 en 605 miljoen euro ligt.
KPN onthoudt zich van commentaar. Volgens een woordvoerder worden alle opties open gehouden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.