Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rodamco

Rodamco
6 jun 2001 om 13:35

Aegon Vastgoed Holding gaat het belang in Rodamco Europe terugbrengen van 21,8% tot ongeveer 16,8%. Dat heeft Aegon bekendgemaakt in een persbericht. Op basis van de slotkoers van het aandeel Rodamco Europe op de effectenbeurs van Euronext Amsterdam op 5 juni 2001 van EUR 44,50 zal de bruto opbrengst van de verkoop voor Aegon maximaal EUR 177 miljoen bedragen, aldus Aegon. De herplaatsing van maximaal 3.619.545 gewone aandelen Rodamco Europe zal worden uitgevoerd door ABN AMRO Rothschild en Kempen & Co.

Genoemd aantal aandelen komt overeen met circa 5% van het uitstaande aandelenkapitaal van Rodamco Europe. Aegon heeft het belang in Rodamco Europe in september 2000 verworven in ruil voor de inbreng van haar aandeel in de Amvest portefeuille. Aegon is voornemens ABN AMRO Rothschild en Kempen & Co een greenshoe optie te verlenen om additionele aandelen te kopen, ter grootte van maximaal 10% van de omvang van de transactie. Indien deze greenshoe optie volledig wordt uitgeoefend, wordt het belang van Aegon in Rodamco Europe verder teruggebracht tot ongeveer 16,3%, aldus Aegon in het persbericht.

De aandelen zullen volgens Aegon uitsluitend in Europa en alleen aan institutionele beleggers worden aangeboden, door middel van een accelerated bookbuilding proces. Inschrijving start 6 juni om 8.15 uur en zal naar verwachting sluiten op 8 juni 2001 om 17.00 uur. De mogelijkheid bestaat dat de inschrijving eerder wordt gesloten. Het definitieve aantal aangeboden aandelen dat herplaatst wordt, de prijs van de aangeboden aandelen alsmede de toewijzingen worden vastgesteld na sluiting van de inschrijfperiode.

Met betrekking tot het belang in Rodamco Europe dat Aegon heeft verkregen uit hoofde van de verkoop van gewone aandelen Amvest aan Rodamco Europe is destijds een lock-up regeling afgesproken; Aegon mag slechts gefaseerd haar belang in Rodamco Europe terugbrengen. De onderhavige herplaatsing is in overeenstemming met deze lock-up regeling. Aegon zal na voltooiing van de transactie een nieuwe lock-up van 180 dagen aangaan met de Joint Global Coördinators, voor alle gewone aandelen Rodamco Europe die zij dan nog in bezit heeft en zal gedurende deze periode zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Joint Global Coordinators geen gewone aandelen Rodamco Europe verkopen. Deze nieuwe lock-up komt naast de bij de Amvest transactie overeengekomen lock-up, die onverkort van kracht blijft, aldus het concern.

Het management van Rodamco Europe is op de hoogte gebracht van de voorgenomen transactie. Door deze transactie zal de free float van het aandeel Rodamco Europe toenemen, hetgeen niet alleen de verhandelbaarheid van het aandeel ten goede komt maar ook het gewicht van Rodamco Europe in de relevante indices zal doen stijgen. Dit is in lijn met de wensen van het management van Rodamco Europe, aldus Aegon in het persbericht.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.