Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Garantiefonds

Garantiefonds
22 mrt 2001 om 22:38

Robeco introduceert het RG EURO STOXX 50 GarantFund apr 01/08. Dit is het 16e GarantFund van de Robeco Groep, beleggers kunnen hiermee profiteren van koersstijgingen, terwijl het neerwaarts koersrisico beperkt is. Het rendement van het fonds is afhankelijk van de waardestijging van de Dow Jones EURO STOXX 50-index. Deze index omvat de aandelen van de 50 grote ondernemingen uit die landen die participeren in de euro.

Productkenmerken
De participaties hebben een looptijd van zeven jaar en een uitgifteprijs van EUR 55. De minimumgarantiewaarde bedraagt EUR 50,00. Het fonds kent vijf koerskliks, die ervoor zorgen dat de behaalde koerswinst -op de einddatum- wordt veiliggesteld op vooraf bepaalde niveaus van de Dj EURO STOXX 50-index. Deze koerskliks liggen op 10%, 20%, 30%, 40% en 50% boven de beginkoers van de index. Als beginkoers geldt daarbij het gemiddelde van de slotkoersen van de index van 23 t/m 27 april 2001. Het fonds heeft een participatiegraad van 80%. Dit betekent dat deelnemers voor 80% meedelen in Er is geen maximum verbonden aan de eindwaarde index. Uitstappen is vanaf 20 juli 2001 op iedere derde vrijdag van de maand mogelijk. De deelnemer ontvangt bij tussentijdse verkoop de intrinsieke waarde onder aftrek van verkoopkosten. Op de einddatum zijn geen verkoopkosten verschuldigd en wordt de garantiewaarde (in elk geval tenminste EUR 50,00), danwel de intrinsieke waarde – als deze laatste hoger is – uitgekeerd.

Beleggingsbeleid
Er wordt belegd in obligaties en opties. De uitzetting in obligaties heeft ten doel dat aan het iend van de looptijd de minimale garantiewaarde aan de participant kan worden geretourneerd. Met de beleggingen in opties wordt de koersontwikkeling van de Dj EURO STOXX 50-index gevolgd en worden de koerskliks vastgelegd.

Fiscale aspecten
Door de fiscale structuur is RG EURO STOXX 50 GrarantFund apr 01/08 fonds geen vennootschaps- en kapitaalsbelasting verschuldigd. Voor de deelnemers geldt dat zij jaarlijks per saldo 1,2% vermogensrendementheffing over hun gemiddelde nettovermogen betalen.

Omvang van de transactie:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Prijsrange:
In de uitgifteprijs van EUR 55 is een eenmalige beheervergoeding van 5,6% opgenomen.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijvingsperiode loopt van zaterdag 24 maart 2001 t/m donderdag 12 april 2001, 17.00 uur. De inschrijving eindigt voortijdig als het fonds voor deze datum al vol is. De inschrijving loopt dus zolang de voorraad strekt.

Notering:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Storting/betaling:
De uiterlijke stortingsdatum is vrijdag 20 april 2001.

Syndicaatsleden:
Robeco Groep introduceert het Garantfund.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.