Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Agere

Agere
22 mrt 2001 om 00:30

De Amerikaanse producent van telecomapparatuur Lucent stelt de geplande beursgang van de divisie micro-electronica, Agere Systems een week uit. Dit meldt het persbureau Bloomberg woensdagavond.
Volgens bronnen dichtbij de situatie wordt de beursintroductie minstens 7 dagen uitgesteld en wordt de prijs van de aandelen voor de tweede keer verlaagd. Oorzaak voor het uitstel is het slechte sentiment.

Lucent verwachtte in eerste instantie een bedrag op te halen van $ 7,4 mrd met de beursgang van dochteronderneming Agere Systems. Later werd de prijs vastgesteld op $ 6,5 mrd en nu wordt de opbrengst waarschijnlijk nog minder. Zij moeten de juiste prijs vinden en dat kan nog wel even duren, aldus een analist van Lutheran Brotherhood tegenover persbureau Bloomberg.

Toch verwachten analisten dat Agere wel naar de beurs gaat. Volgens de analisten heeft Lucent het geld hard nodig voor met name het terugbrengen van de schuldenlast

Agere maakt onderdelen voor optische netwerken en halfgeleiders voor communicatienetwerken en -apparatuur. De opbrengst van de beursgang gebruikt Agere onder meer voor mogelijke acquisities.

Op de Nasdaq koerst Lucent woensdag bijna 5% hoger.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.