Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Campari

Campari
2 mrt 2001 om 13:47

De aandeelhouders van de Italiaanse drankenproducent Campari, waaronder het Nederlandse Wessanen, hebben definitief besloten het bedrijf naar de effectenbeurs in Milaan te brengen. Dat heeft Campari vrijdag bekendgemaakt.

Wessanen heeft een belang van 35 procent in het bedrijf. Dat is een erfenis van het in 1998 ontbonden huwelijk met Bols. De deelneming is naar schatting ten minste f 300 miljoen waard. Wessanen weet nog niet of het al zijn aandelen of slechts een deel op de beurs zal aanbieden. Topman A. Zondervan zei vorige maand dat het zeker een pakket van 14 a 15 procent zal zijn. Het hangt af van de omstandigheden, vooral van het beursklimaat, laat het bedrijf weten.

De beursgang, die al enige tijd werd overwogen, zal medio dit jaar plaatsvinden. De andere aandeelhouders zijn de familie Garavoglia met 51 procent en het aan de Zwitserse bank UBS gelieerde bedrijf Gioch met 14 procent.

Campari, dat naast het eigen merk ook Cinzano en Cynar heeft, draait goed. De omzet groeide vorig jaar met 18 procent tot 950 miljard lire (f 1,08 miljard). Wessanen hield aan zijn belang een winst over van f 52 miljoen. Het Nederlandse concern wil de opbrengst van de beursgang gebruiken voor de beoogde expansie op het gebied van gezonde en speciale voeding.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.