ABN AMRO

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 10 januari 2001

ABN Amro en Interbanca zijn niet in gevecht om de begeleiding van de beursgang van Antonveneta.

ABN Amro en Interbanca zijn niet in gevecht om de begeleiding van de beursgang van de Italiaanse cooperatieve Banca Antoniana Popolare Veneta. Dat zegt Luigi Barone, woordvoerder van ABN Amro Italie.

Hij verwijst daarmee de geruchten dat beide banken strijden om het leadership bij de beursgang van de hand. Wij hebben goede relaties met zowel Antonveneta, als met Interbanca. Daarom is het onzin te stellen dat we in gevecht zouden zijn. We zijn zoals altijd in goed overleg en komen er echt wel samen uit.

De beursgang van Antonveneta zal pas worden aangekondigd na het bekend maken van de resultaten van de bank over de eerste zes maanden van 2001, naar verwachting eind juli van dit jaar. De beslissing over wie de beursgang gaat begeleiden is dan ook nog lang niet genomen, aldus Luigi Barone. Hij verwacht die beslissing ergens in maart.

Barone heeft wel goede hoop dat ABN Amro Rothschild de beursgang mag gaan begeleiden, maar stelt dat dat alleen maar hoop is. Antonveneta beslist dat immers zelf.

Antonveneta heeft een meerderheidsbelang in Interbanca. ABN Amro heeft op zijn beurt een belang van 0,5 pct in Antonveneta via een converteerbare obligatielening. Het is de bedoeling dat die in het voorjaar van 2001 wordt omgezet in een belang vam circa 10 pct.

Geef een reactie