Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Onderhandelingen Nieuwe Steen en Vastned in laatste fase

Onderhandelingen Nieuwe Steen en Vastned in laatste fase
8 feb 2011 om 11:33

Nieuwe Steen heeft dinsdag bekend gemaakt dat de onderhandelingen met VastNed O/I in een laatste fase zijn beland. De twee vastgoedfondsen onderzoeken de mogelijkheden om te fuseren. NSI meent dat de aanhoudende lastige omstandigheden op de Nederlandse kantorenmarkt schaalvergroting, spreiding en een grotere financiele slagkracht vereisen om aantrekkelijke rendementen voor aandeelhouders te kunnen realiseren. Daarbij is NSI van mening dat haar gespecialiseerde verhuurstrategie inspeelt op de lastige marktomstandigheden.

Nieuwe Steen liet weten in de fusie met VastNed een mogelijkheid te zien om de schaalvergroting te realiseren, maar ziet daarbij ook nog andere mogelijkheden.

Nieuwe Steen wil uiterlijk volgende week overeenstemming hebben bereikt over de transactie en de ruilverhouding. Nieuwe Steen ziet zich gesterkt na het boekenonderzoek en gesprekken met VastNed in een indicatieve ruilverhouding van 0,85 NSI aandeel per aandeel VastNed O/I. Dit is een premie van 15 tot 17 procent op de koers van VastNed O/I voorafgaand aan het bod.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected]
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.