Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Alcoa keert terug naar winst

Beursblik: Alcoa keert terug naar winst
12 jul 2010 om 14:28

Alcoa keerde in het tweede kwartaal weer terug naar winst. De staalreus komt maandag nabeurs met cijfers over het tweede kwartaal. Analisten geraadpleegd door Bloomberg gaan uit van een verder herstel, maar rekenen er niet op dat Amerika’s grootste staalproducent geslaagd is om terug te keren naar pre-crisis productieniveau. Analisten rekenen op een winst per aandeel van 0,11 dollar, exclusief eenmalige posten. Analisten gepolst door Reuters rekenen op een omzet van net geen 5,1 miljard dollar, een toename van 19 procent. Pas in 2012 lukt het Alcoa om weer op het niveau van voor de crisis uit te komen, zo menen de marktkenners.

 

Verdampen

Het aandeel Alcoa heeft dit jaar al 32 procent van zijn beurswaarde zien verdampen. Het is daarmee het fonds uit de Dow Jones Industrial Average dat het slechts presteerde. Buitenlandse staalbedrijven laten evenwel vergelijkbare koersverliezen zien.

 

Vooruitzichten

De vooruitzichten zijn goed, aldus Kevin Lowery van Alcoa. De mondiale bevolking groeit nog altijd en zij kijken daarbij steeds meer uit naar duurzame producten. Volgens Lowery pakt dit gunstig uit voor Alcoa.

 

Beleggers zullen de cijfers over het tweede kwartaal, die hoogstwaarschijnlijk duiden op een verder herstel, voor gegeven nemen. De vooruitzichten voor het derde kwartaal bepalen voor een belangrijk deel of beleggers vertrouwen houden in het fonds.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.