Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Delta Lloyd mag zelf aandelen uitgeven na IPO

Delta Lloyd mag zelf aandelen uitgeven na IPO
19 okt 2009 om 15:13

Delta Lloyd zal na zijn beursgang zelf nieuwe aandelen uit kunnen geven wanneer een overname de winst per aandeel zou verbeteren. Dat zegt CEO Niek Hoek van Delta Lloyd vandaag in een toelichting op de prospectus die werd gepubliceerd. Hij voegt hieraan toe dat “zonder toestemming van de aandeelhouders 10 procent van het bestaande aandelenkapitaal mag worden uitgegeven.” Na de IPO heeft Delta Lloyd ruim 165 miljoen aandelen. Een emissie van 10 procent nieuwe aandelen zou circa 250 tot 300 miljoen euro op kunnen leveren. De prijs per aandeel zal dan tussen de 15,50 en 19 euro liggen.


Consolidatieslag verzekeringsmarkt

Hoek gaf eerder al aan te verwachten dat Delta Lloyd een rol kan spelen in een aanstaande consolidatieslag op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De CEO richt op het terugtrekken van de Nederlandse overheid uit de markt. Door de kredietcrisis heeft de staat namelijk miljarden moeten neertellen voor ING, Aegon en SNS Reaal. Volgens Hoek zouden "financieel analisten daarnaast een trend zien van bankverzekeraars die zich in toenemende mate focussen op bankieren of verzekeren".


IPO van Delta Lloyd

De daadwerkelijke beursgang van Delta Lloyd zal naar verwachting in november plaatsvinden . "Een IPO kan de groeistrategie van Delta Lloyd ondersteunen, de strategische flexibiliteit vergroten en haar profiel en merk verder versterken. Aldus het persbericht dat Delta Lloyd dat begin oktober verscheen bij bekendmaking van de IPO.
Het Britse Aviva, voor 92 procent eigenaar van Delta Lloyd, heeft laten weten ruim 40 procent van haar belang te willen inleveren bij de beursintroductie. De verkoop zal naar verwachting 1,1 tot 1,3 miljard euro opleveren. De verzekeraar wil echter wel een meerderheidsbelang behouden.

Door: Sanne Rolsma, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.