Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beleggingstips

Redactie maandag, 3 juni 2019

Beleggingstip: beleg slim in ASML

Toch schroomt hij niet om daad bij zijn gekrakeel te voegen en voerde hij de importheffingen verhoging van 10 naar 25 procent op 200 miljard dollar aan Chinese goederen uit. China sloeg terug met hogere importheffingen op 60 miljard aan Amerikaanse goederen. Een handelsdeal lijkt op dit moment best ver uit zicht.

Dus lagere koersen op komst? De afgelopen kwartaalcijfers wijzen uit dat de winstontwikkeling van de meeste bedrijven aardig op pijl blijft. Oke er zijn geen verpletterende groeivooruitzichten maar veel bedrijven handhaafden hun outlook met redelijke groeivooruitzichten. Daarbij verplaatsten centrale banken hun voet van de rem (verhogen van rente) naar het gaspedaal (verlagen van rente). Kortom, met een open geldkraan en een redelijk draaiende economie blijven aandelen best interessant.

 

Om een grotere mate van veiligheid in te bouwen is het interessant te kijken naar gestructureerde producten. Enerzijds geeft beschermd beleggen meer rust. Anderzijds geven deze producten op bepaalde momenten gewoon de betere kansen. Dit komt door de relatie met volatiliteit: de graadmeter voor onrust op de beurs. Nu een snelle handelsdeal van de baan lijkt, neemt deze volatiliteit toe, wat maakt dat de spread tussen de onder- en bovengrens van nieuw uitgegeven certificaten toeneemt.

Ontwikkelingen ASML
Halverwege april presenteerde ASML prima eerste kwartaalcijfers. Ondanks korte termijn onzekerheid in de chipsector in het algemeen presteerde de chipmachinemaker boven verwachting van analisten. Zo pakte de omzet hoger dan verwacht uit op €2,23 miljard. Ook een belangrijke graadmeter als de brutomarge pakte hoger dan verwacht uit op 41,6%. Voor het huidige kwartaal voorziet het management een vergelijkbare marge bij een omzet in de bandbreedte van €2,5 – €2,6 miljard.

Van een echte winter in de chipsector in het algemeen bleek dus geen sprake. Eerder van herfst. Wat ons bij ASML vertrouwen geeft is dat de onderneming met haar marktleiderpositie ongevoelig blijkt voor algemene marktomstandigheden. Immers de omzet en brutomarge bleef goed op peil. Vertaalt naar betere omstandigheden op de korte en middellange termijn moet ASML hiervan blijvend kunnen profiteren. Met daarbij de lange termijn trends van Artificial Intelligence, 5G en Internet of Things maakt ASML een uiterst interessant bedrijf.

Positie
Maar niet elk interessant bedrijf is per definitie het investeren waard in de aandelen. Gezien het onzekere klimaat kun je om deze reden er ook voor kiezen om te beleggen in ASML rendementscertificaten. Door te beleggen in dit geselecteerde Rendement Certificaat maakt u 16% winst als ASML niet meer dan 17% daalt. Immers, u ziet een uitkering van €200 tegemoet zolang de koers van ASML de komende 10 maanden niet onder de €140 noteert. Aangezien de ASML certificaten nagenoeg gelijk noteren met de aandelen lijken de ASML certificaten qua risico/ rendementsverhouding heel interessant. Zelf als de koers van ASML het komende jaar niet van haar plaats komt of met 20% daalt maak de belegger een mooie winst.

Samengevat

De handelsoorlog houdt de beurs stevig in de greep. Nu een handelsdeal op de korte termijn van de baan lijkt, neemt de volatiliteit toe. Van een toenemende volatiliteit kun je profiteren door te investeren in nieuw uitgegeven Rendement Certificaten. Het nieuw uitgegeven ASML certificaat biedt een uitgelezen kans om met een goede risico-/ rendementsverhouding belegd te zijn in een prachtig bedrijf. Ruim 1,5% per maand en ruim 17% bescherming aan de onderkant vind ik een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid.

Klik hier voor de details van het certificaat.  (ISIN NL0013111925).

De Aandeelhouder TV

december 5, 2023

Business Class I Aflevering 19 november 2023 I Wierda Vermogensbeheer

december 5, 2023

Webinar: Tien Belgische Kooptips

december 5, 2023

Stilte voor de storm | 5 december 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 4, 2023

POSTNL met randje ravijn scenario – 04dec23

Columns

Nieuw
05 dec 15:30 Redactie

Nieuw: Webinar met Aandelenelftal (14 december)

05 dec 14:35 Redactie

Avantium in CEO Talk

05 dec 13:37 Nico Inberg

Tien Belgische Kooptips