Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - maandag, 29 juni 2020 10:15

Webinar terug kijken ‘Dekking zoeken of volle kracht vooruit?’

Moeten beleggers rekening houden met een koufront in de tweede helft van het jaar of blijven alle seinen op groen staan bij het Damrak? En welke beursgenoteerde fondsen in Amsterdam houden na de herstelrally de wind in de rug in de komende maanden?

In de eerste helft van 2020 hebben beleggers een heftige achtbaanrit meegemaakt. In de eerste maanden was er nog geen vuiltje aan de lucht en liepen de koersen vooral in de VS hard op. Vanaf eind februari kwam er hardhandig een einde aan de opmars als gevolg van de angst voor de impact van de coronacrisis. Halverwege maart werd de beursmalaise onderbroken nadat vooral de Amerikaanse centrale bank met monetair vuurwerk de kopzorgen wist te dempen. Vanaf april nam de risicobereidheid steeds meer toe met een stroom aan kooporders die vooral techfondsen geen windeieren hebben gelegd.

Voor de komende zes maanden is de glazen bol op het Damrak nog in nevelen gehuld. Houden beleggers de roze bril op of staat de deur naar een (grote) correctie open. Veel zal afhangen of er een nieuwe coronagolf in het verschiet ligt. Verder zullen vooral de acties van overheden en centrale bankiers weer een grote rol gaan spelen. De prestaties van bedrijven in de tweede helft van het jaar gaan ook van belang zijn voor het sentiment. Last but not least gaat het economische klimaat dat door de coronacrisis zwaar is aangetast, de richting van de koersen bepalen.

Tijdens het seminar, dat wordt gepresenteerd door Janneke Willemse, komt eveneens aan de orde of beleggers die vlak voor de coronacrash uitstapten terug in de markt kunnen komen of juist niet doordat het herstel te snel is gegaan. Daarnaast doen de experts uit de doeken in hoeverre het nog de moeite waard is voor instappers die op laag een niveau hebben gekocht nog steeds te blijven zitten.

Gedurende het seminar staan de experts bovendien stil bij de vraag of het verstandig is om nu nog met beleggen te beginnen vanwege het op een mogelijke nieuwe duikeling van de koersen.Voor beleggers die de turbulente handelsmaanden volledig hebben meegedaan, kijken de experts naar de opties of een beursvertrek toch raadzaam is.

De fundamentele beleggingsexperts Jim Tehupuring en Koen Bender gaan samen met technisch analist Nico Bakker aan het einde van het seminar uitgebreid in op de kooptips voor de tweede helft van het jaar. Blijven de techaandelen stralen of pakt een afwijkende strategie juist goed uit?

BEKIJK HET WEBINAR HIER TERUGBEKIJK HET WEBINAR HIER TERUG

De Aandeelhouder TV

augustus 13, 2020

AEX 13 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 13, 2020

Geen fijne tijd voor financials | 13 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

AEX 12 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

Columns

Nieuw
13 aug 08:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel

12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

11 aug 14:35 Marco Knulst

GOLDEN CROSS euro inflation linked bonds

11 aug 09:04 Van Eck

Goudprijs bepaald door financiële markten

10 aug 11:10 Nico Bakker

RANDSTAD bulls aan het roer