AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Marco Knulst vrijdag, 16 april 2021 10:36

Waarde Plug Power verdampt

De koers van het aandeel Plug Power, een toonaangevend Amerikaans bedrijf die een belangrijke rol kan gaan spelen in de productie van electriciteit door middel van waterstof, is de laatste weken fors aan het dalen. Gisteren ging er opnieuw 8,1% van de koers af. Het lijkt erop dat al het water aan het verdampen is, zonder dat er energie vrijkomt om de beurskoers hoger te zetten. Golden Crosses heeft in de basis geen interesse in individuele bedrijven. Maar als een bedrijf een zware weging heeft binnen beleggingsfondsen of ETF's die onze aandacht hebben, dan proberen wij uiteraard de reden te achterhalen. Plug Power is bijvoorbeeld de grootste deelneming in de iShares Global Clean Energy ETF. Een ETF waarover wij recent meerdere keren hebben geschreven.

Het is dan ook niet vreemd dat deze ETF eenzelfde soort daling laat zien als zijn grootste deelneming. Is deze correctie een ideale koopkans?

Allereerst gaan wij op zoek naar wat de grote analisten van het bedrijf Plug Power vinden. Via de zoekmachine google zoeken wij naar "analyst recommendation Plug Power". De opinie van analisten over ieder bedrijf is simpel via deze zoekopdracht te vinden. Diverse websites zullen via deze zoekterm gevonden worden. Als voorbeeld hebben wij de Wall Street Journal Markets afgebeeld. 17 analisten volgen momenteel Plug Power. 10 geven er een "buy", 1 een "overweight", 5 een "hold" en 1 een "sell" advies. Het gemiddelde koersdoel van deze 17 analisten is USD 65. Aangezien Plug Power gisteren iets boven USD 26 sloot, lijkt dit een ideaal koopmoment.

Echter, op de website van MarketWatch zien wij dat van deze 17 analisten er recent 3 hun advies hebben verlaagd. Upgrades, oftewel verhogingen van hun advies, zijn er niet. Blijkbaar zijn de analisten wat voorzichtiger aan het worden.

Soms kan er extra informatie gevonden worden door inzicht te vergaren in de grootste aandeelhouders. Via de website 'gurufocus' worden de belangen van de grootste insiders en fondsen weergegeven. Zijn de insiders hun procentuele belang aan het verhogen of verlagen? Wanneer u op bovenstaande afbeelding klikt, dan zult u zien dat ze per saldo hun belang iets aan het verlagen zijn.

Daarnaast is het zinvol om te zoeken naar het laatste nieuws over het desbetreffende bedrijf. Is er namelijk een reden voor de scherpe koersdaling van de laatste weken? Via de zoekmachine zoeken wij op de woorden "Plug Power" en kiezen voor het submenu "nieuws of news". Het belangrijkste bericht is van 17 maart. O.a. via de website www.DeAandeelhouder.nl valt te lezen "Plug Power herziet oude resultaten". Het bedrijf gaat o.a. zijn resultaten herzien over de boekjaren 2018 en 2019. Er zijn fouten in boekhoudkundige posten geconstateerd. Maar de vooruitzichten voor 2021 t/m 2024 blijven onveranderd. Plug Power wijst erop dat dit niet te wijten is aan wanbeheer. De geest lijkt echter toch uit de fles, aangezien de koers sindsdien verdampt.

Met al deze kennis kijken wij opnieuw naar de grafiek. Wat vertelt onze risico-indicator? Gisteren is Plug Power voor het eerst onder de belangrijke psychologische barrière gesloten. Het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (rode lijn) ligt momenteel bij USD 28,10. Volgens de regels van onze risico-indicator is de meest waarschijnlijke richting opwaarts! Pas wanneer de koers langer dan 3 aaneengesloten beursdagen onder de rode lijn noteert zonder deze lijn te raken, verslechtert het beeld. Een terugval naar de rode lijn vormt vaak een prima instapmoment. Beleggers in bijvoorbeeld Tesla zijn in het verleden al verschillende keren geconfronteerd geweest met enorme koersdalingen, maar vaak werden deze gekeerd bij de rode lijn. Gaat dit met Plug Power nu ook gebeuren? Het gemiddelde koersdoel ligt ruim boven de huidige koers. Waterstof is een technologie die op veel steun kan rekenen van overheden en overige investeerders. De vooruitzichten zijn, volgens Plug Power, niet verslechterd en de risico-indicator noteert op een interessant niveau. Echter de analisten worden voorzichtiger, mede door de herziening van de cijfers.

 

 

De Aandeelhouder TV

oktober 2, 2022

Beursexperts halen roze bril uit de kast

september 30, 2022

Vrees voor harde landing maakt aandelen onaantrekkelijk

september 30, 2022

Ontvang 3 maanden GRATIS DeAandeelhouder Premium

september 30, 2022

AEX Hopen of Vrezen? – 30sep22

Columns

Nieuw
01 okt 07:03 Nico Inberg

Paniek in Engeland: Truss zal plannen moeten inslikken

30 sep 16:01 Coinmerce

Apple ondersteunt NFT’s in App Store

30 sep 15:20 Redactie

Waarom staan ASML, ASMI en BESI vandaag in het rood?

29 sep 10:32 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

29 sep 10:38 Redactie

ETF v/d Week: Emerging Markets High Yield

Het laatste beursnieuws