Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - zaterdag, 9 januari 2021 08:50

Vandaag in DAZ: Shell, Bpost en update Kooptips

In de tweede editie van het nieuwe jaar komt u onder andere de volgende onderwerpen tegen:

Kooptip: Bpost

Het Belgische postbedrijf blijft als enige achter bij de Europese postbedrijven die flink geprofiteerd hebben van de exploderende vraag naar pakketbezorging. Wat is er aan de hand met Bpost en wat zijn de perspectieven?

Veel hangt af van hoe Bpost de teruggang in Postverkeer kan managen. Daar zal op de middellange termijn wellicht ook een soort constructie moeten worden bedacht waarbij kleinere concurrenten worden geintegreerd.

De groei moet komen uit de Pakketbezorging en van Radial, dat nu het momentum moet grijpen. De winst per aandeel zou de komende jaren verder kunnen stijgen naar €1,10-1,20 waarvan dus zo’n 40% aan dividend zal worden uitgekeerd. Dat geeft op dit niveau een dividendrendement van 5,3%.

In alles zien we dat Bpost een paar jaar achter PostNL aan sukkelt, maar de enorme gamechanger in de Pakkettenmarkt zou het bedrijf nu wel een impuls moeten geven om de zaken in korte tijd recht te trekken.

Een eerste koersdoel zou, bij een koerswinstverhouding van 10, €12 zijn, maar als op termijn het pay-outpercentage omhoog kan is een verdere koersstijging best mogelijk.

Bpost kan op drie manieren bespeeld worden. Allereerst uiteraard de aandelen zelf. Via opties wordt het wat lastiger: er staan optieseries uit maar marketmakers zijn er bijna niet en er wordt slecht gesteld. Wie een positie heeft kan er nauwelijks meer vanaf.

Een mogelijkheid is dan nog om via turbo’s wat te doen. Wie dat wil: neem een lage hefboom, want af en toe komen er lelijke correcties langs. Turbo’s met stoploss richting €5, zoals deze van BNP Paribas, zijn een prima alternatief voor degene die iets meer spanning in de portefeuille wil. Op 21 februari pas, dus NA de februari optie-expiratie, komt Bpost met de jaarcijfers.

Shell en de olieprijs

De olieprijs kwam aardig op stoom afgelopen week en dat legde Shell geen windeieren. Met een winst van meer dan 12% is Shell voorlopig de grote winnaar van dit jaar. Volgende maand komt het concern met de langverwachte strategie-update.

Ahold: pensioenprobleem geregeld

Ahold werd onder andere geplaagd door openstaande exposure naar een pensioengat in de VS maar heeft dat afgelopen week vakkundig gerepareerd.

Hunter Douglas

We denken dat Sonnenberg toch over de brug zal moeten komen met een wat hoger bod. Speculeren hierop kan door de stukken net onder de €64 op te pikken. Het hoe en waarom van deze constructie uitgelegd.

Duurzaam dividend: Total Produce

Op zoek naar duurzame bedrijven die een mooi dividend betalen kwamen we uit in Ierland, bij groente- en fruithandelaar Total Produce. Met stevige wortels in Nederland.

Jellema over Takeaway.com

Albert Jellema praat u bij over Just Eat Takeaway.com, dat woensdag met een trading update komt. Waarom blijft het aandeel achter en waarom is hij zo enthousiast over dit bedrijf?

Update Kooptips

De kooptips van december doen het op één na allemaal prima met zelfs rendementen tot 20% voor CM.COM en Heijmans. We geven een update over de lijst: zijn ze nog wel koopwaardig?

Veghel lacht, Veghel huilt

We kijken naar de twee familiebedrijven uit het Brabantse Veghel, die met elkaar in conflict zijn. Jumbo heeft een topjaar terwijl Sligro juist een hondsberoerd jaar achter de rug heeft.

En nog veel meer, waaronder de Beurspuzzel, What’s up on Wall Street en de nieuwste aanwinst van het muziekfonds Hipgnosis. Er valt zoals altijd weer genoeg te bespreken en dat levert weer een boordevol magazine met allerlei inspiratie, beleggingsideeën en achtergrondinformatie op.

Het magazine kost €8,25 per maand en via deze link kunt u lid worden.

U kunt u abonneren op ons wekelijkse online beursmagazine via www.deaandeelhouder.nl/abonnementen. Alvast van harte welkom. Hier ziet u meer uitleg over De Aandeelhouder op Zaterdag.

https://www.youtube.com/watch?v=6PL6UmZ_SFw&t=193s

 

De Aandeelhouder TV

maart 4, 2021

Boskalis zet in op Offshore | 4 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
04 mrt 13:10 Redactie

ETF van de Week: Inflatie ETF

04 mrt 10:22 Nico Inberg

Pharming: Positieve ontwikkelingen

04 mrt 09:53 Redactie

3 geweldige aandelen voor de toekomst!

04 mrt 07:41 Redactie

3 aandelen om rijk mee te worden

03 mrt 12:53 Maarten Mosselman

Ultra defensief: Gevangenisaandelen

Het laatste beursnieuws