Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - vrijdag, 16 oktober 2020 13:19

Trump vs Biden: 3 aandelen die “verkiezingsproof” zijn

Divya Premkumar van Investorplace.com heeft drie aandelen uitgekozen waarvan hij denkt dat deze zullen bloeien dankzij een perfecte mix van groei en waarde. Ongeacht wie de presidentsverkiezingen wint.


De nieuwe pandemie van het coronavirus heeft geleid tot een massale uitverkoop in bijna elke branche, van reizen tot horeca. Defensieaandelen zijn echter een lichtpuntje gebleven in een verder volatiele markt. In tijden van economische onzekerheid is bekend dat deze aandelen een veilige haven zijn voor beleggers.

Een reden hiervoor is dat defensiebedrijven grotendeels worden gefinancierd uit de diepe zakken van de overheid. Dit betekent dat de industrie ondanks een economische crisis nog steeds een betrouwbare klant heeft die een groot deel van zijn rekeningen betaalt en een stabiele vraag naar zijn goederen en diensten handhaaft.

De meeste defensiebedrijven bieden een breed scala aan diensten. Net als de technische industrie zijn sommige van deze bedrijven echter overgewaardeerd. Daarom moet u op zoek gaan naar defensieaandelen met een sterke winst en de perfecte mix van groei en waarde. De defensiebedrijven met dit soort ruggengraat zijn degenen die zullen gedijen, ongeacht wie in november tot president wordt gekozen.

Dit zijn de drie belangrijkste defensieaandelen die u dit jaar kunt kopen:

 

Lockheed Martin (LMT)

LMT-aandelen zijn momenteel een sterke aankoop in de defensiesector. Als één van de grootste defensie-aannemers ter wereld zijn de aandelen van het bedrijf de afgelopen vijf jaar met maar liefst 85% gestegen. Lockheed is erin geslaagd om de inkomsten stabiel te houden, aangezien het Pentagon de grootste klant is.

Het bedrijf produceert verschillende defensie-arsenalen, zoals raketten en vliegtuigjets. Maar het staat ook bekend als de hoofdaannemer bij de productie van de F-35 Joint Strike Fighter. Dat gevechtsvliegtuig is het duurste vliegtuig ter wereld. Bedenk dat het een leider is in deze ruimtes - de productie van gevechtsvliegtuigen en high-tech raketten - en het is duidelijk waarom het een hoogtepunt is onder de defensieaandelen. Het feit dat het een sterk onderzoeks- en ontwikkelingsteam heeft, ondersteunt ook de positieve zaak.

Dankzij zijn goedgevulde arsenaal verhoogde Lockheed Martin zijn dividenduitkering dit jaar tot 8,3%. Het verklaarde met name dat het dividend per aandeel in het vierde kwartaal met 20 cent zou stijgen. Daarnaast keurde het bestuur een programma voor het terugkopen van aandelen goed ter waarde van $ 1,3 miljard. Dit brengt het totale terugkoopprogramma tot op heden op $ 3 miljard.

Lockheed Martin is redelijk immuun geweest voor de effecten op de Covid-19-pandemie en blijft gedijen temidden van een wereldwijde crisis. Met een sterk nettoresultaat en een hoge dividenduitbetaling is dit een van de beste defensieaandelen die momenteel te koop zijn.

 

Boeing (BA)

Boeing is in de pers sinds zijn 737 Max-jet crashte, waarbij alle passagiers en bemanningsleden aan boord omkwamen. Maar ondanks de negatieve krantenkoppen, komt het aandeel BA langzaam maar zeker terug op de kooplijst van investeerders.

Dit komt nadat het management van Boeing voorspelt dat de 737-jets na wijzigingen in het vierde kwartaal weer in gebruik zullen zijn. De verkoop van vliegtuigen zal naar verwachting ook stabiel blijven ondanks dat luchtvaartmaatschappijen dit jaar weinig tot geen beweging hebben gezien. Dit is een enorme overwinning voor Boeing, dat momenteel de titel heeft als een van de beste vliegtuigfabrikanten ter wereld.

Het bedrijf heeft ook een aantal projecten in de pijplijn, waaronder de productie van de F / A-18 en het F-15-vliegtuig, de Stingray-drone van de marine en de Airforce KC-46-tankwagen. Deze projecten zouden het resultaat van Boeing kunnen ondersteunen totdat de luchtvaartsector zijn pre-pandemische niveaus bereikt.

Maar hoewel Boeing zijn ergste dagen achter zich heeft gelaten, wordt verwacht dat de weg naar herstel traag zal zijn. Analisten op Wall Street zijn momenteel niet al te optimistisch over BA-aandelen. Ze blijven echter vertrouwen in haar vermogen om een ​​comeback te maken. Volgens Barron's heeft minder dan 40% van de analisten het defensieaandeel een 'Koop'-rating gegeven. Maar met dat gezegd zijnde, is het bedrijf klaar voor een heropleving en het zou verstandig zijn om te investeren terwijl de prijzen laag blijven.

 

Leidos Holdings (LDOS)

Leidos is een van de grootste overheidsbedrijven in de VS, waardoor het een prima defensieaandeel is om te kopen. Met een externe werkomgeving heeft Leidos de altijd belangrijke rol om werknemers verbonden te houden via de diensten die ze leveren. Voorafgaand aan de pandemie scoorde het bedrijf een groot project om de computernetwerken voor de Amerikaanse marine te onderhouden en breidde het zijn activiteiten snel uit. Hoewel het coronavirus een stokje tussen de plannen heeft gestoken, is het niet allemaal kommer en kwel. Het aandeel is sinds februari met 10% gedaald, maar is dit jaar nog steeds 4% gestegen.

Gelukkig beperkt het portfolio van Leidos zich niet alleen tot de IT-services. Meer recentelijk is het uitgegroeid tot de productie van hardware voor autonome schepen. Het biedt ook geclassificeerde onderzoeksdiensten voor inlichtingeneenheden. Gezien de schaal van zijn activiteiten heeft het bedrijf een groot financieel kussen om de Covid-19-storm te doorstaan. En deze diversiteit is een groot deel van wat het onderscheidt van vele andere defensieaandelen.

Analisten zijn het eens met het positieve sentiment en voorspellen dat Leidos in 2021 een omzetstijging van 12% zal zien. De winst per aandeel zal naar verwachting ook in het volgende kwartaal stijgen van $ 5,17 naar $ 5,48. Het feit dat Leidos wordt gesteund door de overheid en meer immuun is voor de gevolgen van de pandemie dan particuliere bedrijven, ondersteunt ook deze rooskleurige voorspellingen.

Het LDOS-aandeel is echter nog steeds aanzienlijk lager vanaf het hoogste punt van $ 123,22 in februari. Sindsdien bleef het achter op de bredere markt, met een trend van slechts $ 89,09 op het moment van schrijven. Toch bevindt Leidos zich in een veel sterkere en veiligere positie dan veel van haar tegenhangers op het gebied van IT-dienstverlening. Dit defensieaandeel is op dit moment misschien niet op zijn best, maar het is zeker de moeite waard om tegen de huidige prijs te kopen om in de toekomst winst te behalen.

 

Lockheed Martin (LMT)

US5398301094

 

Boeing (BA)

US0970231058

 

Leidos Holdings (LDOS)

US5253271028

De Aandeelhouder TV

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 26, 2020

AEX 26 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021

24 nov 12:50 Marco Knulst

Edelmetalen onder druk

23 nov 15:09 Nico Bakker

NIKKEI in correctie

Het laatste beursnieuws