NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 4 oktober 2021 11:48

TA: PHILIPS in de rebound

PHILIPS in de rebound

De aandelenmarkten gaan rap onderuit, flinke berentikken ontsieren menig grafiek. De bulls moeten alle zeilen bijzetten om te kunnen overleven. Maar felle berentikken kunnen toch ook tot spannende rebounds leiden? Zeker wel, Philips is daar een mooi voorbeeld van. 

Breakout beweging

Even een stukje theorie. Koersen kunnen bewegen in actie- en reactiebewegingen in een uptrend of downtrend. Er is sprake van een overgangsfase als de koers onder of boven de SMA uitbreekt om de trend te doen keren. Dan spelen twee typen bewegingen een rol, te weten de breakout beweging en de pullback. Welnu, op de dagkaart van Philips is goed zichtbaar dat enkele dagen terug de koers onder de SMA lijn werd gedrukt, dit is dus de breakout beweging. Deze koersval kan worden opgevangen door de groene steunstreep rond 37+. De candle van vandaag kleurt reeds wit en de swingteller staat op -9. 

Nu eerst een pullback

Het is mager, maar een witte candle in combinatie met een swingteller op -9 is volgens onze Dashboard regels een zogenaamde Exit Short coaching aanbeveling. Dus eerder ingenomen short posities mogen worden verzilverd. Omgekeerd geredeneerd impliceert dit dat een offensieve rebound kans zich aandient. Een opleving naar de SMA lijn rond krap 39,00 om deze als nieuwe weerstand te testen, wij noemen dit een terugtest, zou de volgende stap moeten zijn. Als er vervolgens getopt gaat worden tegen de SMA lijn, dan wordt de trendbreuk gevalideerd en kunnen de beren hun gang gaan. 

Coaching

De chart herbergt een anticiperende koopkans voor koopjesjagers. Met een BNP Paribas Turbo Long kan worden ingespeeld op de aanstaande pullback van 37+ naar 39+. De Turbo met stoploss op 32,10 en hefboom 4,77 kan hiervoor prima worden ingezet. U weet inmiddels dat de AFM een hefboombeperking heeft doorgevoerd. Daar wordt uiteenlopend op gereageerd. Ga voor uzelf na wat de consequenties zijn en hoe u eventueel, na een aangepaste mindset, uw strategie aanpast. 

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie. Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend. Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

De Aandeelhouder TV

augustus 16, 2022

Nieuwe CEO Philips | 16 augustus 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 15, 2022

SHELL met Stip – 11aug22

augustus 15, 2022

Adempauze AEX bulls – 12aug22

augustus 15, 2022

ASMI in de plus – 15aug22

Columns

Nieuw
15 aug 15:59 Redactie

Keek op de week voor de belegger

15 aug 10:19 Ole Hansen

Grondstoffencorrectie lijkt einde te naderen

15 aug 09:23 Cees Smit

Column: Fijne parels mooie parels

12 aug 14:15 Redactie

Euronext: Nieuwe AEX ESG index opgericht

12 aug 13:27 Coinmerce

Wekelijkse cryptonieuws: Ethereum Merge door de laatste testfase