AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 22 maart 2021 11:01

TA: OCI koopkans op de dagchart

OCI koopkans op de dagchart

De bulls zijn over het algemeen heer en meester op de aandelenvelden. Ze hebben de regie goed in handen en weten de beren vooralsnog te weren. Maar her en der ook wel wat aarzelingen en stappen terug. Het blijft dus goed zoeken naar korte termijn koopkansen. Gelukkig zijn er de Dashboard signalen die ons helpen. Zo is er thans een koopkans op de dagchart van OCI. Ik zal de kaart voor u duiden. 

Matige uptrend

Er zijn fondsen die een veel sterkere trendmatigheid laten zien dan OCI. Ik doel dan op het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Dit laatste is wel in orde, maar veel vaart in de opgaande trendmatige beweging is er niet. Op zich niet erg, de bulls doen het rustig aan tussen de SMA dynamische steunlijn op 18+ en de eerste rode streep op 19,40. 

Koopkans

Ondanks de matige trendmatigheid herbergt de dagkaart een spannende koopkans. Afgelopen vrijdag werd er een Bullish Engulfing patroon geplaatst als opmaat voor een nieuwe rally. Dit wordt vandaag zo mogelijk bevestigd met een tweede witte candle in combinatie met de swingteller op +1 en een swingtrader met groene staafjes. Het meest waarschijnlijke scenario is dan ook een vervolg van de uptrend richting de rode streep op 19,40 met mogelijk een doorschieter naar de tweede rode streep op 19,70. De koers mag niet meer onder de SMA op 18+ zakken. 

Coaching

Goed, een koopkans voor koopjesjagers die een stoploss noteren onder 18+ en een profitstop op ruim 19,00. Als actieve Turbo belegger kun je profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stoploss op 17,50, deze Turbo heeft een hefboom van 7,70. De hogere hefboom is interessant gezien het relatief beperkte opwaartse potentieel en de minder fraaie Risk Reward Ratio. Snel schakelen is dan ook gewenst bij deze Setup.

Ter overweging de volgende BNP Turbo: Klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's op dit fonds: Klik hier


 

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 2, 2023

JET in de sprint – 02feb23

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?