AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 7 februari 2022 11:49

TA: DAX steun in de maak?

Aan wispelturigheid geen gebrek op de korte termijn aandelenvelden. Beer en stier strijden om de eer, waarbij links en rechts de bulls voorsorteren op een snelle ronde noordwaarts. Zo ook op de dagkaart van de DAX. Bodemstampers in actie als prelude voor een nieuwe bullenrace.

Steunvorming in de maak

Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat er telkens wordt opgeveerd vanaf de 15000+ passage. Sinds juli 2021 is dit reeds zesmaal gebeurd, nu ziet het er naar uit dat de zevende opleving aanstaande is. Een mooi voorbeeld waaruit blijkt dat marktgedrag zich herhaalt. Het is prematuur, maar zolang de index boven de begeleidende stippellijn noteert, is er zicht op bodemvorming. De eerstvolgende witte candle moet dit bevestigen, dan mogen de bulls opstomen naar de rode streep op 15.731 met daarna een rally naar de 16000+ zone. Onder 15.000 zullen de positieve verwachtingen sterk vervagen.

Coaching
De indicatoren onderschrijven nog geen koopposities, daarvoor is de huidige opleving veel te pril en te mager. Puur charttechnische bevindingen ondersteunen een anticiperende kooppositie. Met een stoploss op 15000 en een eerste koersdoel van 15730, is een Risk Reward Ratio van circa 4,85 valide. Er kan dan ook worden ingezet met een BNP Paribas Turbo Long positie met een hefboom van circa 5, deze heeft een ingebouwde stoploss van 12.310, ruim onder de scenario stop. Succes als u de DAX bullen een handje gaat helpen.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Disclaimer: Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC.
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.
Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

De Aandeelhouder TV

november 28, 2022

Onrust in China | 28 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 25, 2022

Index bullen op dreef – 25nov22

november 25, 2022

Zuid Koreaanse exporten als winstindicator en voorspeller van de beurs. Hoe dan?

november 25, 2022

Forfarmers, Philips, TomTom en Bayer | DeAandeelhouder Podcast Afl. 99

Columns

Nieuw
28 nov 11:55 Cees Smit

Column: Petje 750 in de AEX

28 nov 10:17 Redactie

VANAVOND LIVE: 11 aandelen voor 2023

24 nov 17:07 Nico Inberg

Geen verplicht bod op PostNL

24 nov 09:52 Redactie

Terugkijken: Stel jouw vragen aan Nico!

24 nov 09:26 Bas Heijink

Gaat de olieprijs richting de $60?

Het laatste beursnieuws