Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

TA AEX: Randje Ravijn

TA AEX: Randje Ravijn
8 mrt 2021 om 12:01

AEX randje ravijn

De spanning neemt langzaamaan toe op het korte termijn speelveld van onze beursbarometer. Zijn de bulls in staat om de stijgende trend intact te laten en een nieuwe impuls te geven? Of staan we aan de vooravond van een trendbreuk met zicht op 633 als eerste rustpunt? Kortom, een ‘randje ravijn’ scenario. Lees maar verder.

Spannende correctie

De trend is stijgende, getuige het koersverloop boven een fier opkrullende gemiddelde lijn met regelmatig mooie volledige swings. De trend blijft intact zolang de koers boven deze dynamische trendlijn blijft bewegen die thans op 651+ in het veld ligt. Dit impliceert tevens dat de huidige correctie die gestart is vanaf 689+ zeer binnenkort moet worden afgerond. En dat ziet er wel naar uit, want er zijn bodemsignalen zichtbaar. 

Bodemsignalen

Het eerste bodemsignaal is een zogenaamd Morning Star bodempatroon, althans als de candle van vandaag de gap met de voorliggende candle open laat. Dan wordt de candle van afgelopen vrijdag omarmt door twee hogere candles, inclusief gaps. Dit is veelal een betrouwbaar bodempatroon. Tweede signaal is de rode stand bij de Swingtrader. Dit impliceert dat de koers relatief gezien te laag staat en dat het een kwestie van tijd is wanneer er groene staafjes verschijnen. Derde signaal wordt aangedragen door de groene streep op krap 648, tevens het cruciale niveau en kantelpunt om een trendbreuk af te wenden. 

Coaching

Alles overziende moeten de bulls alle zeilen bijzetten om te overleven op het korte termijn speelveld. Zolang zij boven 648 bewegen is een opleving naar 670 en eventueel 689 het meest waarschijnlijke scenario. Als actieve Turbo belegger kun je profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stevige hefboom van bijvoorbeeld 10 met een stoploss ver weg op 598. Bij koersvorming onder 648 is de setup niet meer valide en moet je gedisciplineerd de aangeschafte Turbo weg doen. De Risk Reward Ratio van de Setup is prima, dat rechtvaardigt een Turbo Long met een hogere hefboom. Succes!

Ter overweging de volgende BNP turbo: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s op dit fonds: klik hier

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.