AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce woensdag, 22 juni 2022 09:04

Steeds meer hedgefunds beleggen in crypto (PwC)

Ondanks de toenemende volatiliteit binnen de cryptomarkt, lijken hedgefondsen hun interesse in cryptocurrencies niet te zijn verloren. PwC, een wereldwijd accountants- en belastingadvies-bedrijf, heeft zojuist zijn vierde jaarlijkse crypto hedgefondsrapport uitgebracht. Het laat zien dat het aantal traditionele hedgefondsen dat investeert in cryptocurrency is gestegen van 21%, een jaar geleden, naar 38%, vandaag de dag.

Volgens het onderzoek is de meerderheid van de conventionele hedgefondsen nog maar net begonnen, omdat slechts 57% van hen meer dan 1% van hun totale activa in crypto heeft zitten. Bij 20% van deze fondsen bestaat echter tussen 5% en 50% van het beheerde vermogen uit crypto. Bovendien wil tweederde van de fondsen die momenteel in crypto beleggen, tegen het einde van het jaar hun holdings vergroten.

In een afzonderlijk persbericht verklaarde John Garvey, hoofd wereldwijde financiële diensten bij PwC VS, het volgende: "De recente ineenstorting van Terra heeft op de gevaren laten zien die verbonden zijn aan cryptocurrencies. De volatiliteit zal aanhouden, maar naarmate de sector volwassener wordt, betreden meer traditionele fondsen de markt, naast aanwezigheid van cryptogerichte hedgefondsen en grotere AuM (assets under management)."

De hoeveelheid geld onder beheer breidt zich eveneens uit

In één jaar tijd steeg het gemiddelde vermogen onder beheer van de onderzochte cryptogerichte hedgefondsen van $23 miljoen naar $59 miljoen. Ondanks de volatiliteit van de cryptomarkt, blijft het aantal crypto hedgefondsen sterk stijgen. Volgens analyse van PwC behaalde de gemiddelde cryptofonds in 2021 een winst van 63,4%.

Bitcoin (BTC) kreeg 86% van de investeringen, gevolgd door Ethereum (ETH) met 81%, Solana (SOL) met 56%, Polkadot (DOT) met 53%, Terra (LUNA) met 49%, en Avalanche (AVAX) met 47%.

Sommige hedgefondsen zijn nog steeds op hun hoede, ondanks het feit dat meer conventionele hedgefondsen zich met cryptocurrencies bezighouden. Het aantal conventionele hedgefondsbeheerders die niet in crypto beleggen neemt af: van 79% vorig jaar naar 62% op dit moment.

De onduidelijkheid over de regelgeving lijkt voor hedgefonds die niet in crypto beleggen het grootste probleem te zijn. 89% van de hedgefondsmanagers die actief beleggen in crypto omschreef als belangrijkste barrière het gebrek aan regelgevings- en belastingzekerheid. Onduidelijkheid op het gebied van regelgeving werd door 83% van de managers die momenteel niet in cryptocurrencies beleggen als een belangrijke barrière gezien.

Ondanks de huidige staat van de economie is de belangstelling voor cryptocurrencies en blockchaintechnologie dus in de loop der tijd blijven toenemen. Een jonge markt kent vaak veel volatiliteit, en de crypto-industrie is daarop geen uitzondering. Als we naar de gehele economie kijken, zien we dat naast crypto ook andere sectoren het erg zwaar hebben.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2022

2023 wordt positief jaar voor beleggers

december 2, 2022

Positieve week 48 – 02dec22

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
03 dec 08:50 Redactie

De Aandeelhouder Magazine via website

02 dec 14:09 Redactie

Macro: Lang leve Jerome Powell!

02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?

01 dec 09:29 Nico Inberg

Euforie bij techfondsen: Powell haalt voet van gaspedaal

30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het

Het laatste beursnieuws