NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker vrijdag, 6 september 2019 13:32

SP500 Bulls breken uit

Langzaam maar zeker verstevigen de bulls hun positive op de korte termijn speelvelden. Niet alleen in Europa, maar ook in de VS. Dit impliceert dat het wereldwijd nog steeds interessant is om koopposities in te nemen. Maar dan komt het aan op strak en gedisciplineerd managen van de positie, want de beren laten zich niet makkelijk wegjagen. Ook gaten links en rechts op het veld kunnen struikelblokken zijn voor actieve beleggers. Laat ik een en ander toelichten aan de hand van de breakout beweging op de dagkaart van de S&P500 index.

Einde kwakkelfase
Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat er begin augustus een kwakkelfase van start ging waarbinnen de index wispelturig heen en weer werd geslingerd tussen 2825 steun en 2940 weerstand. Een fase waarin actieve beleggers misselijk worden van het hoge achtbaangehalte. Anders gezegd, veel herrie, weinig wol. Maar daar kwam gisteren verandering in. Met een mooie gap werd de sprong gewaagd om boven de SMA lijn te komen. En dat is gelukt zo te zien. Witte candle, swingteller naar +5, de RSI boven de 50-lijn en mijn NBTrade Indicator al enige dagen in het groen. Grappig om te zien dat die Trade Indicator de uitbraak reeds ‘voorspelde’.

Tweede kans
Goed, alle indicatoren in een plusstand, de UP status op het Dashboard is valide, de bulls hebben vrij baan om op te stomen tot boven de 3000 punten, daar ligt pas de eerste rode streep. Maar moet je nu koopposities aangaan? De stieren breken toch uit? Er moet toch eerst een reactie komen? Er zijn diverse opties. Als je op basis van de Trade Indicator al posities had ingenomen, ben je spekkoper, dan profiteer je optimaal van de uitbraak. Zo niet, dan kun je overwegen een reactie af te wachten, ofwel een dip naar de gepasseerde SMA lijn om alsnog aankopen te doen. Ik noem dat de ‘tweede kans’ van de markt. Derde optie is met ogen dicht long posities openen en voorlopig niet meer kijken. Aan u de keuze wat te doen, succes!

BNP Paribas S&P Turbo Long

BNP Paribas S&P Turbo Short

 

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws