AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 4 januari 2021 10:58

SHELL bulls op weg naar 16+

Onze Koninklijke geniet in het algemeen warme belangstelling bij vele beleggers. Niet alleen de lange termijn investeerders, maar ook de offensieve koopjesjagers zien regelmatig kansen langskomen. Voor hen herbergt de dagkaart een interessante koopkans meteen bij de start van het nieuwe beleggingsjaar. Een leuk ritje naar 16+ zit in het vat.

Uptrend of trading range?

Als ik de regels van het Dashboard Beleggen toepas, dan gaat er een nieuwe upswing van start, netjes bevestigd door een Up status op het Dashboard. Er staat immers een witte candle met de swingteller op +1 en de Swingtrader in het groen als bevestiging van een nieuwe bullenparade. Dit impliceert dat de recente 14+ groene streep als steun blijft liggen en dat zou je kunnen zien als de onderlijn van een trading range. De bovenrand van de bandbreedte zou dan moeten liggen op 16+, hetgeen de eerste doelstelling is van de bulls.

Handelskans

Er zijn dus objectieve en subjectieve bevindingen die wijzen in de richting van de bulls. Mits de koers boven de low van de huidige candle beweegt, is de Risk Reward Ratio acceptabel voor korte termijn spelers die de bulls graag een handje willen helpen.

U ziet voortaan op de chart in deze column de zogenaamde Risk Reward balk die met een groene streep het opwaarts potentieel aangeeft en met een blauwe balk het neerwaarts risico. Deze RR balk impliceert dat wij een zogenaamde Daily Turbo Tijd Long Setup presenteren, ofwel een koopkans voor korte termijn beleggers. Deze Daily TTL Setup wordt in een modelportefeuille verder gevolgd.

BNP Paribas Royal Dutch Shell Turbo Long

BNP Paribas Royal Dutch Shell Turbo Short

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 1, 2023

Philips krijgt klappen | 1 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 31, 2023

AEX “Stuwende Stieren” – 31jan23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?