Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker - maandag, 4 januari 2021 10:58

SHELL bulls op weg naar 16+

Onze Koninklijke geniet in het algemeen warme belangstelling bij vele beleggers. Niet alleen de lange termijn investeerders, maar ook de offensieve koopjesjagers zien regelmatig kansen langskomen. Voor hen herbergt de dagkaart een interessante koopkans meteen bij de start van het nieuwe beleggingsjaar. Een leuk ritje naar 16+ zit in het vat.

Uptrend of trading range?

Als ik de regels van het Dashboard Beleggen toepas, dan gaat er een nieuwe upswing van start, netjes bevestigd door een Up status op het Dashboard. Er staat immers een witte candle met de swingteller op +1 en de Swingtrader in het groen als bevestiging van een nieuwe bullenparade. Dit impliceert dat de recente 14+ groene streep als steun blijft liggen en dat zou je kunnen zien als de onderlijn van een trading range. De bovenrand van de bandbreedte zou dan moeten liggen op 16+, hetgeen de eerste doelstelling is van de bulls.

Handelskans

Er zijn dus objectieve en subjectieve bevindingen die wijzen in de richting van de bulls. Mits de koers boven de low van de huidige candle beweegt, is de Risk Reward Ratio acceptabel voor korte termijn spelers die de bulls graag een handje willen helpen.

U ziet voortaan op de chart in deze column de zogenaamde Risk Reward balk die met een groene streep het opwaarts potentieel aangeeft en met een blauwe balk het neerwaarts risico. Deze RR balk impliceert dat wij een zogenaamde Daily Turbo Tijd Long Setup presenteren, ofwel een koopkans voor korte termijn beleggers. Deze Daily TTL Setup wordt in een modelportefeuille verder gevolgd.

BNP Paribas Royal Dutch Shell Turbo Long

BNP Paribas Royal Dutch Shell Turbo Short

De Aandeelhouder TV

maart 5, 2021

AEX midden in correctieproces

maart 5, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie

maart 5, 2021

AEX week 9 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 5, 2021

OPEC+ verrast en handhaaft productieafspraken

Columns

Nieuw
05 mrt 16:59 Redactie

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie?

05 mrt 10:51 Bas Heijink

TA S&P500: Neerwaartse doorbraak

04 mrt 13:10 Redactie

ETF van de Week: Inflatie ETF

04 mrt 10:22 Nico Inberg

Pharming: Positieve ontwikkelingen

04 mrt 09:53 Redactie

3 geweldige aandelen voor de toekomst!

Het laatste beursnieuws