NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 4 januari 2021 10:58

SHELL bulls op weg naar 16+

Onze Koninklijke geniet in het algemeen warme belangstelling bij vele beleggers. Niet alleen de lange termijn investeerders, maar ook de offensieve koopjesjagers zien regelmatig kansen langskomen. Voor hen herbergt de dagkaart een interessante koopkans meteen bij de start van het nieuwe beleggingsjaar. Een leuk ritje naar 16+ zit in het vat.

Uptrend of trading range?

Als ik de regels van het Dashboard Beleggen toepas, dan gaat er een nieuwe upswing van start, netjes bevestigd door een Up status op het Dashboard. Er staat immers een witte candle met de swingteller op +1 en de Swingtrader in het groen als bevestiging van een nieuwe bullenparade. Dit impliceert dat de recente 14+ groene streep als steun blijft liggen en dat zou je kunnen zien als de onderlijn van een trading range. De bovenrand van de bandbreedte zou dan moeten liggen op 16+, hetgeen de eerste doelstelling is van de bulls.

Handelskans

Er zijn dus objectieve en subjectieve bevindingen die wijzen in de richting van de bulls. Mits de koers boven de low van de huidige candle beweegt, is de Risk Reward Ratio acceptabel voor korte termijn spelers die de bulls graag een handje willen helpen.

U ziet voortaan op de chart in deze column de zogenaamde Risk Reward balk die met een groene streep het opwaarts potentieel aangeeft en met een blauwe balk het neerwaarts risico. Deze RR balk impliceert dat wij een zogenaamde Daily Turbo Tijd Long Setup presenteren, ofwel een koopkans voor korte termijn beleggers. Deze Daily TTL Setup wordt in een modelportefeuille verder gevolgd.

BNP Paribas Royal Dutch Shell Turbo Long

BNP Paribas Royal Dutch Shell Turbo Short

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws