fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker -zondag, 13 oktober 2019

Shell bulls in actie

Wat een turbulentie en stormachtige bewegingen op het Damrak. Felle berentikken worden rap afgewisseld door stevige stierenstoten. Voor trendbeleggers wellicht een te hoog achtbaangehalte, maar voor offensief ingestelde cowboy-achtige actieve beleggers natuurlijk een prima speelveld. Voor hen heb ik een spannende koopkans gevonden op de dagkaart van onze Koninklijke. Lees maar verder. 

Dapper opwaarts

Op het korte termijn speelveld was er in de afgelopen dagen nauwelijks iets te beleven. De candles kleefden aan de dalende gemiddelde lijn, bulls aan een zijden draadje, heftig strijdend om de kop boven water te houden. Maar vandaag hebben ze er zin in. Om wat voor reden dan ook komen ze uit hun schulp en noteren met een gap los boven de SMA lijn. Swingteller meteen mee in een +1 stand en de RSI boven de 50-lijn. De Up status is dus terug op het Dashboard. Plezierige bevestiging is er op mijn NBTrade Indicator die keurig van blauw naar groen springt. Hoe nu verder?

Twee-traps scenario 

Als de spelers zich netjes aan de regels houden, zou er op de dagkaart dus een opleving moeten plaatsvinden richting de eerste rode streep en weerstand op 27+. Dat is de eerste opdracht voor de stieren. Om dan ook het proces van hogere toppen en hogere bodems aan te wakkeren, zou er boven de rode streep een nieuwe hogere top geplaatst moeten worden. Ergens in de buurt van 28+ zou ik zeggen. Zo luidt de tweede opdracht voor de bulls. De oplettende lezer heeft in de gaten dat de actieve belegger dus een twee-traps strategie kan volgen. Tot slot de opmerking dat bij koersvorming onder 25,50 het charttechnische beeld aanzienlijk zal verzwakken.

 

BNP Paribas RDSHELL Turbo Long

BNP Paribas RDSHELL Turbo Short

 

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak

05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal