AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker zondag, 13 oktober 2019 08:14

Shell bulls in actie

Wat een turbulentie en stormachtige bewegingen op het Damrak. Felle berentikken worden rap afgewisseld door stevige stierenstoten. Voor trendbeleggers wellicht een te hoog achtbaangehalte, maar voor offensief ingestelde cowboy-achtige actieve beleggers natuurlijk een prima speelveld. Voor hen heb ik een spannende koopkans gevonden op de dagkaart van onze Koninklijke. Lees maar verder. 

Dapper opwaarts

Op het korte termijn speelveld was er in de afgelopen dagen nauwelijks iets te beleven. De candles kleefden aan de dalende gemiddelde lijn, bulls aan een zijden draadje, heftig strijdend om de kop boven water te houden. Maar vandaag hebben ze er zin in. Om wat voor reden dan ook komen ze uit hun schulp en noteren met een gap los boven de SMA lijn. Swingteller meteen mee in een +1 stand en de RSI boven de 50-lijn. De Up status is dus terug op het Dashboard. Plezierige bevestiging is er op mijn NBTrade Indicator die keurig van blauw naar groen springt. Hoe nu verder?

Twee-traps scenario 

Als de spelers zich netjes aan de regels houden, zou er op de dagkaart dus een opleving moeten plaatsvinden richting de eerste rode streep en weerstand op 27+. Dat is de eerste opdracht voor de stieren. Om dan ook het proces van hogere toppen en hogere bodems aan te wakkeren, zou er boven de rode streep een nieuwe hogere top geplaatst moeten worden. Ergens in de buurt van 28+ zou ik zeggen. Zo luidt de tweede opdracht voor de bulls. De oplettende lezer heeft in de gaten dat de actieve belegger dus een twee-traps strategie kan volgen. Tot slot de opmerking dat bij koersvorming onder 25,50 het charttechnische beeld aanzienlijk zal verzwakken.

 

BNP Paribas RDSHELL Turbo Long

BNP Paribas RDSHELL Turbo Short

 

De Aandeelhouder TV

december 2, 2022

Positieve week 48 – 02dec22

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 1, 2022

ING in de dip – 01dec22

Columns

Nieuw
03 dec 08:50 Redactie

De Aandeelhouder Magazine via website

02 dec 14:09 Redactie

Macro: Lang leve Jerome Powell!

02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?

01 dec 09:29 Nico Inberg

Euforie bij techfondsen: Powell haalt voet van gaspedaal

30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het

Het laatste beursnieuws