Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker - zondag, 13 oktober 2019 08:14

Shell bulls in actie

Wat een turbulentie en stormachtige bewegingen op het Damrak. Felle berentikken worden rap afgewisseld door stevige stierenstoten. Voor trendbeleggers wellicht een te hoog achtbaangehalte, maar voor offensief ingestelde cowboy-achtige actieve beleggers natuurlijk een prima speelveld. Voor hen heb ik een spannende koopkans gevonden op de dagkaart van onze Koninklijke. Lees maar verder. 

Dapper opwaarts

Op het korte termijn speelveld was er in de afgelopen dagen nauwelijks iets te beleven. De candles kleefden aan de dalende gemiddelde lijn, bulls aan een zijden draadje, heftig strijdend om de kop boven water te houden. Maar vandaag hebben ze er zin in. Om wat voor reden dan ook komen ze uit hun schulp en noteren met een gap los boven de SMA lijn. Swingteller meteen mee in een +1 stand en de RSI boven de 50-lijn. De Up status is dus terug op het Dashboard. Plezierige bevestiging is er op mijn NBTrade Indicator die keurig van blauw naar groen springt. Hoe nu verder?

Twee-traps scenario 

Als de spelers zich netjes aan de regels houden, zou er op de dagkaart dus een opleving moeten plaatsvinden richting de eerste rode streep en weerstand op 27+. Dat is de eerste opdracht voor de stieren. Om dan ook het proces van hogere toppen en hogere bodems aan te wakkeren, zou er boven de rode streep een nieuwe hogere top geplaatst moeten worden. Ergens in de buurt van 28+ zou ik zeggen. Zo luidt de tweede opdracht voor de bulls. De oplettende lezer heeft in de gaten dat de actieve belegger dus een twee-traps strategie kan volgen. Tot slot de opmerking dat bij koersvorming onder 25,50 het charttechnische beeld aanzienlijk zal verzwakken.

 

BNP Paribas RDSHELL Turbo Long

BNP Paribas RDSHELL Turbo Short

 

De Aandeelhouder TV

juli 3, 2020

AEX week 27 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 3, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Candlesdtick Koerspatronen

juli 3, 2020

Ahold draait goed in VS | 3 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 2, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Trading Range

Columns

Nieuw
02 jul 08:51 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Een onzekere toekomst voor big oil

01 jul 11:14 Bas Heijink

Zware weerstandszone AEX intact

29 jun 11:45 Nico Bakker

Offensieve koopkans PROSUS

29 jun 10:41 Redactie

Webinar terug kijken ‘Dekking zoeken of volle kracht vooruit?’

29 jun 10:36 Redactie

Webinar ‘Hoe positioneer ik mijn portefeuille in onzekere tijden?’ – Beleggersfair 26 juni 2020