Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Jim Tehupuring - vrijdag, 7 september 2018 15:07

SALE!

Een beetje Hollander is gek op korting. Ik ook. Nu nieuwe kleren voor de winter kopen? Mij niet gezien. Ik wacht liever tot december om dan mijn slag te slaan in de sale. Of liever nog tot januari om maximaal te profiteren van prijsreducties van 50% of meer. Heerlijk voelt dat. Al is de kans dat je achter het net vist natuurlijk wel aanwezig.

Daling beurs

De afgelopen week verloren financiële markten behoorlijk terrein. Noteerde de AEX Index op maandag nog 560 punten? Gistermiddag stond de teller op 535 en was de Amsterdamse beurs 5% minder waard. Een bijzondere uitschieter was chipmachinebouwer ASML. Een aandeel kostte richting het einde van de handelsweek €155,  terwijl ASML op maandag nog €178 noteerde. Die 13% koersdaling betekent dat beleggers de waarde van het bedrijf 10 euro miljard lager inschatten dan een week eerder. Schijnbaar is dat het waardeoordeel van beleggers nadat het management liet doorsijpelen dat het derde kwartaal iets minder draait dan het vorige. Daarbij zwakkere valuta van niet-Westerse landen, prijsdruk in de sector, uiteraard nog wat geluiden van president Trump over handelssancties richting China en je bent in geval van ASML 10 miljard euro verder. Vervelend voor degenen die recent aandelen kochten toen ASML in juli uitmuntende cijfers presenteerde.

Uitverkoop gestart

Angst is het gevoel dat in dergelijke situaties bij veel beleggers overheerst. Ik denk echter dat het juist Hollandse zuinigheid zou moeten zijn die de boventoon voert. De eerste ronde van de sale is gestart en voor je het weet zijn de mooiste items de deur uit. Het is net de Bijenkorf.
Uiteraard weet ik ook niet of de beurs in december de mogelijkheid biedt om tegen nog lagere prijzen te kopen. Wat ik wel weet is dat iedereen die een maand geleden overwoog te starten met beleggen of te investeren in bijvoorbeeld ASML, het beter nu kan doen. De eerste korting is dan binnen en de kans op winst een stuk groter.

 

Jim Tehupuring geeft in september twee (gratis) workshops: 17 september in Stadion de Kuip in Rotterdam en 20 september in Kasteel De Wittenburg in Wassenaar. Deze avonden zijn interessant voor de actieve belegger, geïnteresseerd in opties en Nederlandse aandelen. Jim legt aan de hand van praktijkvoorbeelden uit hoe hij zijn posities selecteert.

Meldt u gratis aan via deze link: probeleggen.nl/workshop-probeleggen-en-voc-fonds/

De Aandeelhouder TV

september 29, 2020

AEX 29 sep – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 28, 2020

Wat gaat de AEX doen vanaf de 550 punten?

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt

28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal

28 sep 10:19 Nico Bakker

Spannend steunscenario ABNAMRO

25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden