AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 12 juli 2021 11:27

Proosten met de HEINEKEN bulls

Op de dagkaarten zien we regelmatig uitdagende koopkansen verschijnen, erg interessant voor offensieve koopjesjagers die wel in zijn voor een scenario met een anticiperend randje. Zoals vandaag op de dagkaart van Heineken. Lees maar verder.

Dip in de trend

De trend als zodanig is opwaarts, dat blijkt uit de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Maar binnen een stijgende trend kom je correcties tegen, countertrend bewegingen als extra aanloop om een hogere bodem te plaatsen om daarna de trend te vervolgen. Welnu, vanaf de recente top en weerstand op 103+ is een correctie gaande die nu opgevangen moet worden door de SMA lijn. Er zijn maar liefst zes elementen die aansturen op bodemvorming.

Bodemstampers

Vandaag is het bodemstampen geblazen als opmaat voor een nieuwe bullenactie. Zo zie ik een witte candle, steun op de SMA lijn, steun op de 3e Fibo lijn, de swingteller op een -9 stand, de RSI dreigend met een OS-Up cross en de swingtrader met een kleine rode staaf. Voldoende munitie voor de bulls om weer in actie te komen. Met cruciale steun op 99+ mogen zij de trend nieuw leven inblazen met 103+ als haalbaar koersdoel. Dit impliceert een mooie Risk Reward Ratio voor een offensief koopscenario.

Coaching

De swingteller staat nog in een correctiestand, vandaar dat het koopscenario een anticiperend randje heeft. Maar de genoemde bodemelementen rechtvaardigen een BNP Paribas Turbo Long positie met een stoploss op bijvoorbeeld 96,1 met een hefboom van 9+. Een hoge hefboom, maar dat mag wel gezien de redelijk goede kans van slagen van het geschetste scenario. Voor nu bezien of de bulls hun grip daadwerkelijk gaan vergroten, zij hebben thans de meeste troefkaarten.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

De Aandeelhouder TV

november 30, 2022

Macrocijfers bepalen richting | 30 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 29, 2022

ARCELOR bullenparade – 29nov22

november 29, 2022

China stuwt markt hoger | 29 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 28, 2022

PROSUS stierenrun

Columns

Nieuw
30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het

30 nov 12:08 Redactie

Macro: inflatie verder omlaag

30 nov 09:28 Bas Heijink

Gaat de AEX weer hard dalen?

29 nov 13:39 Ole Hansen

Grondstoffen verscheurd tussen recessie en aanbodkrapte

29 nov 12:11 Nico Inberg

ASM International: China minder problematisch

Het laatste beursnieuws