Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 12 juli 2021 11:27

Proosten met de HEINEKEN bulls

Op de dagkaarten zien we regelmatig uitdagende koopkansen verschijnen, erg interessant voor offensieve koopjesjagers die wel in zijn voor een scenario met een anticiperend randje. Zoals vandaag op de dagkaart van Heineken. Lees maar verder.

Dip in de trend

De trend als zodanig is opwaarts, dat blijkt uit de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Maar binnen een stijgende trend kom je correcties tegen, countertrend bewegingen als extra aanloop om een hogere bodem te plaatsen om daarna de trend te vervolgen. Welnu, vanaf de recente top en weerstand op 103+ is een correctie gaande die nu opgevangen moet worden door de SMA lijn. Er zijn maar liefst zes elementen die aansturen op bodemvorming.

Bodemstampers

Vandaag is het bodemstampen geblazen als opmaat voor een nieuwe bullenactie. Zo zie ik een witte candle, steun op de SMA lijn, steun op de 3e Fibo lijn, de swingteller op een -9 stand, de RSI dreigend met een OS-Up cross en de swingtrader met een kleine rode staaf. Voldoende munitie voor de bulls om weer in actie te komen. Met cruciale steun op 99+ mogen zij de trend nieuw leven inblazen met 103+ als haalbaar koersdoel. Dit impliceert een mooie Risk Reward Ratio voor een offensief koopscenario.

Coaching

De swingteller staat nog in een correctiestand, vandaar dat het koopscenario een anticiperend randje heeft. Maar de genoemde bodemelementen rechtvaardigen een BNP Paribas Turbo Long positie met een stoploss op bijvoorbeeld 96,1 met een hefboom van 9+. Een hoge hefboom, maar dat mag wel gezien de redelijk goede kans van slagen van het geschetste scenario. Voor nu bezien of de bulls hun grip daadwerkelijk gaan vergroten, zij hebben thans de meeste troefkaarten.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

De Aandeelhouder TV

september 17, 2021

ASML, DSM en Duitsland | Deze Week in het Magazine

september 17, 2021

Evergrande trending topic | 17 september 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 16, 2021

AEX, DAX en een XL AANBEVELING – 16sep21

september 16, 2021

Energieplannen VS grote aanjager First Solar

Columns

Nieuw
17 sep 09:16 Coinmerce

Institutionele beleggers zien Solana (SOL) als favoriet

17 sep 09:33 Nico Inberg

Kooptip: Vopak

16 sep 18:03 Redactie

Beursgang Scholt gaat niet door

16 sep 10:37 Redactie

ETF v/d Week: ESG Duitsland

16 sep 09:25 Bas Heijink

TA S&P500: Eerste signalen van topvorming

Het laatste beursnieuws