Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PostNL op €1,51: is de bodem bereikt?

PostNL op €1,51: is de bodem bereikt?
11 jun 2019 om 16:13

Eind februari was het nieuws daar: PostNL neemt concurrent Sandd over. De luis in de pels van het Nederlandse postbedrijf. Sandd zet al jaren druk op de tarieven door tegen bodemprijzen brieven te bezorgen. Voor een overnamesom van €130 miljoen plus integratiekosten is dat probleem verholpen. De koers schoot aanvankelijk de lucht in tot ruim €2,50. Al snel echter de aarzeling toe onder beleggers. Immers, de postmarkt gaat gebukt onder hevige krimp en de postwet verplicht PostNL om 5 dagen per week te bezorgen. En hoe hoog zullen de integratiekosten daadwerkelijk uitvallen?

Tevens werd het schrappen van het dividend om zo de overname te bekostigen met weinig gejuich ontvangen. In mei presenteerde PostNL haar strategie voor de komende jaren. Die is geconcentreerd rondom pakketbezorging. De omzet uit pakketten is inmiddels groter dan uit post, maar om een dominante speler te worden, zal PostNL de komende jaren nog meer moeten investeren. Een nieuwe klap in het gezicht van de belegger. De shortposities waarmee hedgefunds inspelen op koersdaling zijn in korte tijd verdrievoudigd. Afgelopen vrijdag noteerde PostNL op een nieuw dieptepunt: €1,51.

Een aandelenkoers die in schril contrast staat met het bod dat het Belgische BPost eind 2016 deed op PostNL: €5,75 waarvan iets meer dan de helft in contanten en de rest in aandelen. Een prijs die momenteel heel ver weg ligt. En toch; als het management de verwachtingen wel waarmaakt, stevig kosten snijdt bij Sandd, de volumes overneemt en dividendbetalingen binnen 2 jaar hervat met een verbeterde marge op pakketpost en dus stevige winstgevendheid dan is de PostNL bij de huidige koers een koopje. Voor wie even meerekent: in 2018 ontvingen aandeelhouders nog €0,27 dividend.

Geniet nu van 50% korting op een Premium Account bij De Aandeelhouder. Ja, dat wil ik!

Management aan zet
Onder beleggers is het vertrouwen geslonken door de vele ‘mits’-en en ‘maar’-en. Dat lijkt gelukkig niet te gelden voor het management. Zij hebben het volste vertrouwen in de potentie van pakketten en verwachten de volumedaling bij Post te kunnen opvangen door kostenbeheersing en prijsverhoging. Hoe ze dit gaan doen?
U kunt het vanavond zelf volgen tijdens het webinar georganiseerd door Euronext en oa DeAandeelhouder. CEO Herna Verhagen en Pim Berendsen zijn te gast bij Jim Tehupuring (ProBeleggen, 1Vermogensbeheer) om hun plannen, maar ook het verleden, door te nemen. Het zal een pittig gesprek worden, maar niet zonder het oog op de toekomst te verliezen.
Volg vanavond om 20:00uur het webinar en oordeel zelf of PostNL een aandeel is dat u moet mijden, of dat PostNL een kanshebber voor de toekomst is.

Schrijf u direct in!

Onderwerpen:

  • Ambities en overname Sandd
  • belangrijke ontwikkelingen in de pakkettenmarkt
  • volumegroei, winstgevendheid en vrije kasstroom
  • VEB-Barometer
  • aandeel onder de loep: waardering, kansen en bedreigingen

Aanmelden

Het interactieve webinar, waarbij u ook uw eigen vragen kunt stellen en actief uw eigen mening mag geven middels pollvragen, start om 20:00uur op dinsdag 11 juni. Jim Tehupuring zal tijdens het webinar worden bijgestaan door Nico Inberg van IEX. Het webinar met het management van PostNL dat u als echter belegger niet mag missen. Tot vanavond!

Aanmelden doet u via deze link

 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers PostNL

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.