AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce dinsdag, 19 juli 2022 10:59

Playboy ontwikkelt een eigen metaverse genaamd ‘MetaMansion’

De week van 8 juli tot 15 juli 2022 was niet bepaald positief voor de cryptomarkt. Ethereum daalde met 10% naar €1.080, terwijl Bitcoin met 3,5% daalde naar €19.700. Een paar cryptocurrencies, zoals Quant, Aave en Polygon, deden het echter echt extreem goed, met stijgingen van boven de 15%.

Andere markten zien ook dalingen, wat niet bemoedigend is. De inflatieverwachtingen zijn ongunstig en veel beleggingen worden verkocht vanwege de slechte staat van de economie.

Toch gebeurt er veel binnen de cryptomarkt. Zo werd afgelopen week door Gamestop, de Amerikaanse retailer van videogames die populair werd door de Wall Street Bets subreddit, een NFT-marktplaats geopend. Maar ook deed Playboy een aankondiging, en zei dat het zich bezighoudt met de ontwikkeling van een metaverse.

Gamestop opent een eigen NFT-marktplaats

Gamestop heeft een eigen NFT-marktplaats gelanceerd. Dit platform legt de nadruk op snelle laadtijden en goedkope kosten. Gebruikers van het platform zullen ook NFT-gegevens kunnen controleren en NFT-trainingen kunnen volgen.

Op de homepagina kun je alle NFT's bekijken die op het platform zijn opgenomen. Er zijn meer dan 200 digitale verzamelobjecten beschikbaar op de website. De site staat nog in de kinderschoenen en zal uiteindelijk nog meer collecties registreren. De belangrijkste marktplaats voor NFT's is op dit moment OpenSea.

In februari 2021 is Gamestop een samenwerking aangegaan met Immutable X, een layer-2 scaling solution. Op deze solution draait de NFT-marktplaats van Gamestop.

Playboy ontwikkelt een eigen metaverse genaamd The MetaMansion

The Sandbox en Playboy hebben de handen ineen geslagen om een eigen metaverse te ontwikkelen. Met de introductie van MetaMansion wil Playboy de reikwijdte van zijn Web3-aanbod vergroten. Deze digitale recreatie van het Playboy-huis zal een verscheidenheid aan gaming, sociale, en geplande activiteiten bevatten. Daar komen ook verschillende NFT-collecties bij kijken, volgens een verklaring die afgelopen maandag werd gepubliceerd.

Het Playboy Rabbitars NFT-project, dat bestaat uit 11.953 tokenized bunny avatars die in oktober 2021 in de verkoop gingen voor ruwweg zo’n €800 per stuk, is ook een onderdeel van The MetaMansion. Het virtuele huis kan uiteindelijk speciale ervaringen bieden aan bezitters van deze NFT's.

Gebruikers zullen in staat zijn om stukken NFT-land te kopen van The MetaMansion later dit kwartaal, volgens The Sandbox. In het licht van de €450.000 die iemand in december betaalde om Snoop Dogg's buurman te zijn in The Sandbox-gebaseerde Snoopverse, mogen we afleiden dat ook deze stukken land erg in trek zullen zijn.

Playboy betrad de NFT-markt voor het eerst in april na het uitbrengen van een aantal tokenized centerfolds via Nifty Gateway. Het lijkt erop dat Playboy voor de lange termijn met web3 bezig is, gezien het The MetaMansion in het midden van een bear market uitbrengt.

Shiba lanceert een eigen stablecoin

Er wordt een stablecoin in het ecosysteem van Shiba Inu uitgebracht. De oprichter van het project, Shytoshi Kusama, gaf aan dat hij "bezorgd was nadat eerdere stablecoins vielen en miljarden dollars volkomen van de markt werden gewist." Toch zal hij de stablecoin, genaamd SHI, nog in 2022 lanceren.

"In ons gedecentraliseerde netwerk hebben we een autonome ontwikkeling waargenomen van een aantal ontwikkelaars. Zij hebben een variant van SHI gepresenteerd die een einde lijkt te maken aan de problemen die in eerdere moonshots aanwezig waren," zei Kusama waarbij hij refereert naar Terra's UST, dat in mei volledig instortte.

Kusama gaf ook updates over een potentiële metaverse: "Vanaf nu ligt alles nog steeds op schema, en werken we snel door om dit cruciale onderdeel van ons ecosysteem af te ronden. Om te helpen met de UX/UI en het herontwerpen van onze designs hebben we veel nieuwe ontwikkelaars binnengehaald." Het is nog niet duidelijk wanneer de metaverse gelanceerd wordt.

Naarmate "the Merge" nadert, groeit de institutionele interesse in Ethereum.

Hoewel de prijs van Ethereum de afgelopen week opnieuw is gedaald, zijn er aanwijzingen dat grote beleggers steeds vaker geïnteresseerd raken in Ethereum nu de langverwachte Merge nadert.

Fondsbeheer CoinShares vertelde dat Ethereum-fondsen voor de derde week op rij een instroom zagen in haar wekelijkse rapport over fondsstromen van digitale activa. Institutionele Ethereum-fondsen zagen een instroom van €7,6 miljoen, terwijl die van Bitcoin €1,7 miljoen verloren.

"De instroom weerspiegelt een kleine verandering in de markt, na het overleven van 11 opeenvolgende weken van uitstroom wat de totale uitstroom in 2022 naar een hoogtepunt van €460 miljoen bracht," zei CoinShares in verwijzing naar de Ethereum-fondsen. De mogelijkheid dat de Merge later dit jaar zal plaatsvinden wordt steeds groter, zo werd gesteld, en dit kan de oorzaak van de verschuiving zijn.

The Merge is een langverwachte Ethereum-update die van Proof-of-Work (PoW) overgaat naar Proof-of-Stake (PoS) als consensusmethode. De laatste testfase wordt nu voorbereid, en de echte Merge staat gepland voor komende oktober.

Institutionele beleggers begonnen eind juni te herinvesteren in Ethereum-fondsen, na een week van recordopnames van €423 miljoen, waarvan de meerderheid afkomstig was uit Bitcoin-fondsen. Hoewel er een totale instroom van €14,6 miljoen was, was slechts €6,3 miljoen afkomstig van short BTC-fondsen, wat aangeeft dat beleggers nog steeds sceptisch staan tegenover Bitcoin.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 2, 2023

JET in de sprint – 02feb23

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?