NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Inberg donderdag, 10 december 2020 07:40

Pharming start Covid-19 trial in VS

Pharming is haar eerste patiënt in de VS aan het behandelen met Ruconest. Hoe de situatie is maakt het bedrijf nog niet bekend, maar als vervolg op het onderzoek dat in Basel is gestart door dr. Michael Osthoff heeft dus nu in de VS een vervolg gevonden.

Pharming wil maximaal 120 covid-19 patiënten gaan behandelen in de VS. Deze eerste patiënt wordt behandeld in een ziekenhuis in Ridgewood, New Jersey. De trial wordt uitgebreid tot maximaal 120 personen.

Dat het zo lang duurde voor in de VS dit onderzoek kon worden opgestart had te maken met de goedkeuringen die Pharming nodig had van FDA en de ziekenhuizen waar men mee werkt. Er schijnt nogal wat concurrentie te zijn van andere kandidaat-geneesmiddelen, die allemaal graag dit soort trials willen uitvoeren.

In tegenstelling tot het Zwitserse onderzoek, geleid door Michael Osthoff, is dit een door Pharming zelf geinitieerd (en dus betaald) onderzoek. Van hieruit zal het onderzoek dus uitgebreid worden naar andere ziekenhuizen. Een snelle genezing van deze patiënt zal dat proces natuurlijk bespoedigen.

Tijdlijn

De resultaten zullen uiteraard eerst moeten worden afgewacht. Hoewel het geen kwestie van jaren is maar eerder maanden, kan het toch wel langer duren dan gedacht. De uitrol van de Europese studie begon op 10 augustus in Basel en ook daar zijn nog geen resultaten van bekendgemaakt.

Dit onderzoek, en ook het nu in de VS lopende onderzoek, volgt op de succesvolle genezing van vijf covid-19 patiënten in aprili dit jaar: toen testte Pharming Ruconest op vijf patiënten waarvan er vier binnen 2 dagen genazen en de vijfde kort daarna.

Listing Nasdaq

Op 22 december zal Pharming zijn Amerikaanse beursnotering krijgen en in aanloop daar naar toe is dit natuurlijk wel een mooie opsteker. De Nasdaq-notering zorgt voor een enorm potentieel aan nieuwe investeerders, niet alleen kleine, retailbeleggers maar ook grote biotechinvesteerders die op deze manier Pharming beter in het snotje krijgen.

Morgen (vrijdag) is de Algemene Aandeelhoudersvergadering (EGM) waar over de notering aan de Nasdaq gestemd zal worden en de benoeming van de nieuwe commissarissen, Barbara Yanni en Dr. Mark Pykett, plaats gaat vinden. Pharming kiest voor een one-tier structuur.

Beleggers die de EGM willen bijwonen (online) kunnen dat doen via deze link.

De Aandeelhouder TV

oktober 22, 2021

hogere welvaart door digitaal geld

oktober 22, 2021

hogere welvaart door digitaal geld

oktober 22, 2021

Periode van stagflatie in verschiet

oktober 22, 2021

Week 42 AEX en DAX

Columns

Nieuw
22 okt 11:00 Coinmerce

Bitcoin all-time high $65.000 – Wat nu?

21 okt 09:58 Redactie

ETF v/d Week: Online gokken

21 okt 08:22 Bas Heijink

TA: STOXX Europe 600

20 okt 20:29 Redactie

Aandelen beursdebutant Ebusco: kopen of niet?

20 okt 09:55 Bas Heijink

TA AEX: Langdurig topvormingsproces

Het laatste beursnieuws