NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Inberg donderdag, 10 december 2020 07:40

Pharming start Covid-19 trial in VS

Pharming is haar eerste patiënt in de VS aan het behandelen met Ruconest. Hoe de situatie is maakt het bedrijf nog niet bekend, maar als vervolg op het onderzoek dat in Basel is gestart door dr. Michael Osthoff heeft dus nu in de VS een vervolg gevonden.

Pharming wil maximaal 120 covid-19 patiënten gaan behandelen in de VS. Deze eerste patiënt wordt behandeld in een ziekenhuis in Ridgewood, New Jersey. De trial wordt uitgebreid tot maximaal 120 personen.

Dat het zo lang duurde voor in de VS dit onderzoek kon worden opgestart had te maken met de goedkeuringen die Pharming nodig had van FDA en de ziekenhuizen waar men mee werkt. Er schijnt nogal wat concurrentie te zijn van andere kandidaat-geneesmiddelen, die allemaal graag dit soort trials willen uitvoeren.

In tegenstelling tot het Zwitserse onderzoek, geleid door Michael Osthoff, is dit een door Pharming zelf geinitieerd (en dus betaald) onderzoek. Van hieruit zal het onderzoek dus uitgebreid worden naar andere ziekenhuizen. Een snelle genezing van deze patiënt zal dat proces natuurlijk bespoedigen.

Tijdlijn

De resultaten zullen uiteraard eerst moeten worden afgewacht. Hoewel het geen kwestie van jaren is maar eerder maanden, kan het toch wel langer duren dan gedacht. De uitrol van de Europese studie begon op 10 augustus in Basel en ook daar zijn nog geen resultaten van bekendgemaakt.

Dit onderzoek, en ook het nu in de VS lopende onderzoek, volgt op de succesvolle genezing van vijf covid-19 patiënten in aprili dit jaar: toen testte Pharming Ruconest op vijf patiënten waarvan er vier binnen 2 dagen genazen en de vijfde kort daarna.

Listing Nasdaq

Op 22 december zal Pharming zijn Amerikaanse beursnotering krijgen en in aanloop daar naar toe is dit natuurlijk wel een mooie opsteker. De Nasdaq-notering zorgt voor een enorm potentieel aan nieuwe investeerders, niet alleen kleine, retailbeleggers maar ook grote biotechinvesteerders die op deze manier Pharming beter in het snotje krijgen.

Morgen (vrijdag) is de Algemene Aandeelhoudersvergadering (EGM) waar over de notering aan de Nasdaq gestemd zal worden en de benoeming van de nieuwe commissarissen, Barbara Yanni en Dr. Mark Pykett, plaats gaat vinden. Pharming kiest voor een one-tier structuur.

Beleggers die de EGM willen bijwonen (online) kunnen dat doen via deze link.

De Aandeelhouder TV

augustus 9, 2022

ARCELOR nadert zijn SMA

augustus 9, 2022

AEX in correctiestand – 09aug22

augustus 8, 2022

ARCELOR nadert zijn SMA

augustus 8, 2022

Aandelen ING op weg naar €10?

Columns

Nieuw
09 aug 15:47 Redactie

Exclusief interview met AMG (Advanced Metallurgical Group)

09 aug 11:04 Jordy Beuving

Aandelen PostNL opnieuw een tikkie terug

09 aug 09:44 Christopher Dembik

Langdurige recessie Britse economie ligt op de loer

08 aug 15:33 Jordy Beuving

Flinke winstwaarschuwing chipaandeel Nvidia

08 aug 10:53 Cees Smit

Column: Inflatie lekker doorberekenen

Het laatste beursnieuws