NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce maandag, 6 december 2021 09:48

MicroStrategy heeft nu 121.044 BTC (€367 miljoen)

De naam van MicroStrategy is de afgelopen maanden vaak in de media voorbij gekomen in verband met grote Bitcoin-investeringen. Het enorme softwarebedrijf heeft opnieuw de vruchten geplukt van prijsdalingen. Het bedrijf heeft zojuist 7.002 BTC (€367 miljoen) toegevoegd aan hun Bitcoin holdings, waardoor hun totaal holding op 121.044 BTC (€6,13 miljard) is gekomen. MicroStrategy's CEO, Michael Saylor, onthulde het nieuws in een tweet op 29 november. Hij meldde ook dat de gemiddelde aankoopprijs van de meest recente investering €52.420 bedroeg.

Hij zei verder dat het bedrijf al €3,16 miljard in Bitcoin heeft gestoken, met een gemiddelde aankoopprijs van €26.159. De tweet had een onmiddellijke gunstige invloed op de prijs van Bitcoin, die kort na het versturen van de tweet van 50.490 euro naar 52.080 euro sprong, een stijging van 3,15 procent. Later daalde de prijs echter naar een prijs nog lager dan 50.490 euro.

Prijsdaling door nieuwe COVID-variant

Bitcoin daalde deze week sterk toen er ongunstig nieuws over een nieuwe COVID-variant in Zuid-Afrika verscheen, maar MicroStrategy's op drie na grootste investering in BTC lijkt tegenwicht te bieden. Op 11 augustus van vorig jaar deed het bedrijf zijn eerste BTC-investering. Ze wilden Bitcoin als hun "belangrijkste treasury reserve asset," en ze leverden die belofte in op 21 februari van dit jaar.

MicroStrategy deed vervolgens zijn tweede investering van €575 miljoen, gevolgd door andere belangrijke BTC-overnames van €910 miljoen en €433 miljoen op 24 februari en 21 juni. "Elke keer dat je paniekverkopen doet, draag je je munten bij aan de portefeuille van MicroStrategy," merkte Blockstream CEO Adam Back op, verwijzend naar de recente paniekverkopen van Bitcoin aangewakkerd door de nieuwe COVID-variant.

Geen reden tot zorgen

Anderen, zoals crypto-ondernemer en investeerder Anthony Pompliano, waren enthousiast over de aankoop en merkten op dat "de overtuiging hier fantastisch is om mee te maken." Pompliano's opmerking kwam na een interview op CNBC, waarin hij verklaarde dat Bitcoin's on-chain metrics solide blijven, en dat hij en "miljoenen andere mensen" hun Bitcoin niet verkopen.

Michael Saylor tweette eergisteren, een dag voor zijn aankondiging, met de woorden: "De zwakken zullen de toekomst niet erven. Bitcoin." We naderen een interessante week voor de financiële markten, volgens Mikkel Morch, die uitvoerend directeur bij crypto hedgefonds ARK36 is. Via een e-mail aan Cryptonews.com vertelde hij dat er cruciale economische cijfers van grote economieën bekend zouden worden gemaakt.

"De markt voor digitale activa, waaronder Bitcoin," zei Morch, "zal naar verwachting het meest gevoelig zijn voor inflatieverwachtingen," eraan toevoegend dat sterke inflatieschattingen "Bitcoin het zetje kunnen geven dat het nodig heeft om een nieuwe leg-up te lanceren."

Hij zei verder dat opmerkingen van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Jerome Powell en de president van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde over toegenomen zorgen over het coronavirus een korte termijn invloed zouden kunnen hebben op de Bitcoin-markt.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

juli 4, 2022

Aandelen Wolters Kluwer verder omhoog?

juli 4, 2022

Beursexperts weer somber

juli 4, 2022

EURUSD 1 0350!!

juli 4, 2022

Tesla en AF-KLM | 4 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
04 jul 09:43 Coinmerce

Crypto nieuws van deze week: Solana, Cardano & MicroStrategy

04 jul 09:25 Cees Smit

Min 17 procent in de AEX…. tot nu toe

01 jul 10:52 Nico Inberg

Accsys: in gesprek met CEO Rob Harris

01 jul 09:06 Nico Inberg

Halfjaar 2022: Rente als Beul

30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur

Het laatste beursnieuws