AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce maandag, 27 december 2021 09:05

Met Kintsugi testnet een stap dichterbij Ethereum 2.0

Het Kintsugi testnet is afgelopen maandag online gegaan volgens Ethereum engineer Tim Beiko. De Ethereum Foundation is goed op weg om de baanbrekende Ethereum 2.0 update te voltooien.

De update van het Ethereum netwerk moet vooral een blockchain opleveren die sneller, goedkoper, duurzamer en schaalbaar is. Het zal echter jaren duren om te voltooien, omdat er veel kleine stappen zijn die geleidelijk zullen resulteren tot Ethereum 2.0.

Maar wat is Kintsugi eigenlijk?

Kintsugi zal onopgemerkt blijven door de meeste Ethereum gebruikers, maar het is een enorm waardevolle vooruitgang voor ontwikkelaars. Zij kunnen nu testen en experimenteren met Ethereum 2.0 voorafgaand aan de implementatie van Proof of Stake.

Kintsugi is een Ethereum 2.0 testnet. Het doel van dit testnet is om ontwikkelaars in staat te stellen te experimenteren met ETH2 zonder angst voor het verliezen van assets. Ontwikkelaars kunnen straks observeren hoe het echte Ethereum-netwerk eruit zal gaan zien, en ze kunnen controleren of alles naar behoren werkt.

De Ethereum Foundation raadt projecten ook aan om dit te doen, zodat eventuele netwerkproblemen snel kunnen worden opgespoord. Het Kinstugi testnet is in de eerste plaats ontworpen om te dienen als een generale repetitie, zodat eventuele fouten en gebreken kunnen worden gladgestreken voor de officiële Ethereum 2.0 lancering.

Dit is daarbij ook een mooie kans voor ontwikkelaars, omdat het hen in staat stelt hun software te testen zonder zich zorgen te hoeven maken over eventuele negatieve uitkomsten. Wanneer ETH2 eindelijk wordt vrijgegeven, kan dit helpen om heel wat kostbare fouten te vermijden. Er gaat tenslotte veel geld om op de Ethereum blockchain, en een foutje kan in een paar seconden enkele miljoenen euro's kosten.

Een groene toekomst in het vooruitzicht

De Ethereum-gemeenschap mag nu gaan experimenteren met een "post-merge Ethereum," ook wel bekend als een Ethereum 2.0 met Proof of Stake. Mensen zullen zeker tegen bugs en moeilijkheden aanlopen tijdens het proces, en de Ethereum Foundation zou daar graag over horen.

Een definitief aantal testnetten zal worden vrijgegeven zodra alle input is geïntegreerd in de client software en specs. Tegelijkertijd zal de Ethereum Foundation beginnen met het uitvoeren van meerdere tests.

De overstap van Ethereum's mainnet naar een Proof of Stake consensus mechanisme zal beginnen nadat dit alles is voltooid. Deze consensus techniek zorgt ervoor dat stakers, in plaats van miners, transacties valideren.

Het inzetten van crypto om bij te dragen aan het netwerk staat bekend als staken, terwijl het inzetten van computerkracht bekend staat als mining. Beide methodes leveren geld op voor degene die transacties valideren, maar het energieverbruik is enorm verschillend.

Na de overstap naar Proof of Stake zal het Ethereum netwerk ongeveer 99,95 procent minder energie verbruiken. Transacties zullen ook aanzienlijk goedkoper en sneller zijn. Het doel van de Ethereum Foundation is duidelijk: de toekomstige wereldwijde adoptie, en Kintsugi is weer een stap in die richting.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

november 25, 2022

Index bullen op dreef – 25nov22

november 25, 2022

Zuid Koreaanse exporten als winstindicator en voorspeller van de beurs. Hoe dan?

november 25, 2022

Forfarmers, Philips, TomTom en Bayer | DeAandeelhouder Podcast Afl. 99

november 25, 2022

Twitter verrast in verder lege markt | 25 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
24 nov 17:07 Nico Inberg

Geen verplicht bod op PostNL

24 nov 09:52 Redactie

Terugkijken: Stel jouw vragen aan Nico!

24 nov 09:26 Bas Heijink

Gaat de olieprijs richting de $60?

23 nov 09:29 Van Eck

De voordelen van de genomicarevolutie

22 nov 14:54 Cees Smit

Column: Het gaat beginnen

Het laatste beursnieuws