Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Coinmerce - maandag, 8 maart 2021 07:35

Meer dan 100 miljoen crypto-gebruikers wereldwijd

Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door Crypto.com, is het aantal crypto gebruikers wereldwijd gestegen van 66 miljoen in mei 2020 tot ongeveer 106 miljoen op het moment van schrijven.

Deze aantallen zijn echter eerder projecties dan absolute cijfers, gezien het toewijzen van specifieke crypto wallet adressen aan een aantal mensen een uitdaging is, en daarom niet als volledig accuraat beschouwd kan worden.

Om verschillende trends te identificeren voor de twee belangrijkste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie (Bitcoin en Ethereum), mengt de methodologie van Crypto.com on-chain gegevens met vele gemengde parameters. Deze tellen op tot een getal dat kan worden gebruikt om patronen in de wereldwijde gebruiksgroei te kunnen volgen.

Volgens de resultaten van Crypto.com zagen de maanden juni 2020, augustus 2020, en januari 2021 de meeste groei ten opzichte van de voorgaande acht maanden. Ze merkten ook op dat het aantal crypto-gebruikers meestijgt met de prijs van Bitcoin, maar dat het splitsen van de gegevens tussen de twee grootste valuta's preciezere resultaten opleveren.

Zo was Ethereum in augustus 2020 goed voor het grootste deel van de groei, als gevolg van de stijgende populariteit van gedecentraliseerde financiering (DeFi). De lancering van PayPal's ondersteuning voor crypto transacties in de Verenigde Staten, evenals de toetreding van institutionele beleggers waaronder Grayscale en Microstrategy, vielen samen met de dramatische prijsstijgingen van Bitcoin om nog meer gebruikers aan te trekken, in de herfst- en wintermaanden.

Het wereldwijde aantal Bitcoin-gebruikers bedroeg in januari 2021 naar verluidt 71 miljoen, tegenover 14 miljoen voor Ethereum. Die maand zagen beide een enorme stijging in gebruikers, met respectievelijk 30,2 procent en 13,1 procent.

Ondanks het feit dat de algemene trend duidelijk lijkt te zijn, moet er toch ook wat gezegd worden over de methode die door Crypto.com is gebruikt. De methode die voor deze studie is gebruikt, is voornamelijk gericht op gegevens van Bitcoin en Ethereum. Deze gegevens voor het onderzoek zijn interne gegevens van Crypto.com zelf. Toch is het waarschijnlijk zo dat er niet voldoende rekening is gehouden met gebruikers en transacties die buiten hen en buiten Bitcoin en Ethereum plaatsvonden.

Wat betreft het aantal on-chain consumenten die nu nog crypto bezitten en het aantal dat hun cryptomunten al verkocht heeft, moest Crypto.com aannames en voorspellingen doen. Aangezien interne gegevens en enquêtes werden gebruikt, moest bovendien rekening worden gehouden met een potentiële "sampling bias". Uiteindelijk werden tot 24 verschillende kanalen onderzocht en geëvalueerd.

De analyse is dus niet perfect, en de cijfers zullen niet exact zijn, maar het is redelijk om aan te nemen dat het aantal gebruikers aanzienlijk is toegenomen, en dat we een algemeen patroon van stijgende gebruikersaantallen zien. Daardoor is de kans groot dat de komende maanden meer mensen zich op de cryptomarkt zullen storten, vooral als Bitcoin zijn sterke prijsstijging voortzet.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2021

April hele vervelende beursmaand

april 9, 2021

AEX week 14 2021 – Pauze voor de bulls….

april 9, 2021

Prosus kan fors omhoog ⬆️ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 13

april 9, 2021

Kooptip: SBM Offshore veel te laag gewaardeerd ⚓ | Deze Week in het DAH Magazine #shorts

Columns

Nieuw
09 apr 17:02 Redactie

Prosus kan fors omhoog ⬆️ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 13

09 apr 16:45 Nico Inberg

Dit weekend in het Beursmagazine [Video]

09 apr 09:55 Nico Inberg

Dubbele pet zakenbank bij emissie Viacom

09 apr 09:25 Redactie

In de Boardroom: Matthijs Storm, CEO Wereldhave

09 apr 09:51 Coinmerce

Bitcoin maakt een goede start in 2021

Het laatste beursnieuws